ביטול גזירת קטניות השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/20 18:16 ו בניסן התשפ

שאלה

כבוד הרב.

אנו נמצאים בימים טרופים של "קורונה".

יש אנשים שמתקשים להשיג את כל צורכי המזון לחג הפסח בגלל הסגר או בגלל גילם. ויאלצו לשנות את מנהג אבותיהם ולאכול מוצרי קטניות בפסח.

ולדעתי עדיף שהדבר יעשה בהיתר ולא באיסור

הרבנים והפוליטיקאים קוראים לאחדות עם ישראל בשעה קשה זו.

האם לדעת הרב אין מקום בשעה קשה זו לאחד את כל פסקי ההלכה בנוגע לאיסור קטניות בפסח ולהביא לאחדות מנהגים בעם ישראל?.

בתודה ובברכת

פסח שמח וכשר.

ובריאות לכל עם ישראל.

תשובה

שלום וברכה

אני מציע ללכת בדרך אחרת:

לראות חשיבות במנהגי ישראל, ולשמור את מנהג הקטניות, כי זו מסורת של חלק מעדות ישראל.

אולם, לזכור כי יש להציב בראש את השמירה על הבריאות, ועל הימנעות מסיכון לצורך זה.

ועל כן, אם אפשר - להמשיך במנהג זה.

אם לא - להתחיל קודם כל בצריכת הקטניות ה'חדשות', שלדעת חלק מהפוסקים כלל אינם נמצאים בגזירה.

אם זה לא מספיק - לצרוך קטניות ירוקות.

ואם זה לא מספיק, ואין ברירה, אז השנה לא לנהוג במנהג זה.

ובדרך זו, גם דואגים לדבר החשוב ביותר, והוא שמירת החיים וכדו', וגם לא פוגעים פגיעה לא הכרחית במנהג הקטניות.

כל טוב ושמחה