ביטול משהו שלקחתי על עצמי: האם זה נדר מחייב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/04/20 12:49 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום.

לקחתי על עצמי שמירת ברית ועיניים מתוך אתגר של רב. כתבתי לו שאני לוקח על עצמי בלי נדר את האתגר.

אני מרגיש שאני לא מצליח עוד, ואני לא רוצה להחטיא את הרב.

מה לעשות?

תשובה

שלום לך.

אכן, ההתמודדות עם שמירת הברית והעיניים היא מאד מאד מאתגרת.

זה נהדר שלקחת את זה על עצמך, אבל גם אם אתה לא מצליח אתה לא 'מחטיא' את הרב בשום צורה. זוהי אחריות שלך מול בורא עולם. בהתקדמות יש עליות וירידות, אבל הנסיון מלמד שככל שלא מוותרים ולא מתייאשים, כך בסופו של דבר אנחנו מצליחים באתגרים שאנחנו לוקחים על עצמנו.

אם תרצה קצת יותר לפרט ביחס לאתגר ולהתמודדות שלך איתו - נשמח וננסה לסייע בצורה קצת יותר מפורטת בע"ה.

בהצלחה רבה!

טוביה