בחירת שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/17 08:55 יב בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב, אני מעוניינת להוסיף לשמי שם עברי, רצוי מהתנך, משהו שיהיה בעל משמעות של אור,חופש, תקווה, גאולה.

אציין שאני כרגע בתקופה מאתגרת עם עצמי. מטבעי נוטה לנתינה ועזרה. בנאדם רוחני מאוד. חשבתי על השם אליה. אני יודעת שמצד אחד לא נהוג לתת שמות של בנים לבנות אבל מצד שני היום זה יותר מקובל ואני גם מרגישה אותו קליל כזה זורם על הלשון, האם בכל זאת אוכל לעשות בו שימוש? תודה ושנה טובה.

תשובה

ב"ה

שלום.

יש משמעות רבה מאוד לשם שנתנו לך ושאיתו את מתפקדת.

ואם ציינת שאת בתקופה מאתגרת אז הפתרון הוא לא הוספה או החלפת שם אלא הוספה של מעשים טובים ומחשבות טובות ,לימוד זכות ולהרגיל את העיניים לראות את הטוב והיפה שבכל דבר.

הבריחה אל איזור הנוחות של החלפת שם או הוספת שם לא נותנת שום פתרון מפני שהשינוי צריך לבוא מתוך הנפש פנימה.

המורכבות הזו גל גופנפש יוצרת הרבה פעמים אתגרים לנפש וההתמודדות מול האתגרים האלו מעלה אותך מעלה מעלה כפי שהתבטא הראי"ה קוק בספרו אורות הקקודש

בֶּן אָדָם,

עֲלֵה לְמַעְלָה עֲלֵה,

כִּי כֹּחַ עַז לְךָ,

יֵשׁ לְךָ כַּנְפֵי רוּחַ,

כַּנְפֵי נְשָׁרִים אַבִּירִים,

אַל תְּכַחֵשׁ בָּם

פֶּן יְכַחֲשׁוּ לְךָ,

דְּרוֹשׁ אוֹתָם -

וְיִמָּצְאוּ לְךָ מִיָּד.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.