בחירת שם צופיה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/05/21 10:07 יד בסיון התשפא

שאלה

שלום רב,

אני בעלי מתלבטים רבות על השם צופיה.

הסיבה היא שאנחנו אוהבים את הצליל אבל לא הצלחנו להגיע להסבר על המשמעות כדי לוודא שיש לו מהות חיובית.

אנו נוטים לתת שמות מבתנ''ך, מצד שני ידוע לנו שהיו צדיקים קיבלו שמות לא מן התנ''ך: חייה/ מנחם...

מה דעתך?

תודה רבה

תשובה

שלום

זה שם מעולה עם משמעות טובה בלשון הקודש.

בסוף ספר משלי מופיע הפסוק הידוע (ששרים אותו ב'אשת חיל') 'צופיה הליכות ביתה ולחם עצלות לא תאכל'.

מפרש שם רש"י: "צופיה - היא בביתה נותנת לב על צורכי בני ביתה איך ינהגו באמת וצניעות"

והמצודת דוד מפרש: "צופיה - מבטת בהליכות אנשי ביתה ומיישרת דרכם בצניעות וביראת ה' "

בהצלחה ושיהיה במזל טוב ובבריאות