בחירת שם לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/04/20 09:08 יט בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב בקרוב אשתי אמורה ללדת בת, והעלנו מספר שמות ורצינו לשאול את הרב האם השמות תהל, הללי וטוהר הם בעייתיים. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה קלה ומשמחת ובריאה.

נזכיר כמובן את עובדת היסוד: מה שיחולל את חייה של התינוקת שתיוולדת בעזרת ה', הוא האהבה ביניכם, החינוך שלכם, היחסים אליה וכדו'. שאלת השם היא בעלת השפעה קטנה מאוד. לא זו בלבד, אלא שיש מעט מאוד שמות "בעייתיים", והשמות נבחרים לפי רצון ההורים, ומחשבה האם הילדה תשמח בשמה.

על כן, השמות האלה יפים מאוד, ובחרו את הטוב בעיניכם, בשמחה ובטוב לבב.

כל טוב ומועדים לשמחה