בחירת שם לבן שנולד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/05/18 15:24 יח באייר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

בשבח והודיה לה' יתברך נולד לנו בן בערב הילולת רבי מאיר בעל הנס.. יד' באייר התשע"ח (פסח שני).. בימיי ספירת העומר והילולת רבי שמעון בר יוחאי.

אנחנו מתלבטים בין מספר שמות ונשמח לשמוע איזה שם הכי ראוי ומבורך לרך הנולד.

1. יוחאי-מאיר

2. אייל-חי

3. שגיא

4.נהוראי

5. מלאכי

נשמח לתשובתך, הברית ביום ראשון בע"ה..

תשובה

שלום.

מזל טוב. שתזכו לגדלו לתורה, לחופה ולמעשים טובים, ולהכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו.

הראשון, הרביעי והחמישי הם של אנשים צדיקים, וגם השני והשלישי הם בעלי משמעות חיובית בלשון הקודש.

הרב שפירא זצ"ל היה אומר שעד שההורים זוכים לרוח הקודש, חבל לוותר על זה.

לכן אתם תבחרו מתוך כל האפשרויות הללו.

זו מעין נבואה קטנה של ההורים.

בהצלחה