בחירת אישה לחיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/12/19 09:20 יח בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב. אני בנמצא בזוגיות עם בחורה כבר כמעט שלוש שנים. לאחרונה יצא לנו לשוחח על העתיד שלנו. היא מבחינתה מרגישה שזה זה ושהיא שלמה איתי. אך אני עדיין לא במקום הזה. אני לא יודע אם היא האישה של חיי, אני לא יודע מה אני אמור להרגיש כשאדע שזה זה, אני חושב על זה הרבה לאחרונה ואני מרגיש אבוד, אני לא יודע אם אני בכיוון הנכון בזה שאני איתה, כי כרגע ברוך השם טוב לנו ביחד ואני באמת חושב שהיא אשת חיל, אבל אני לא מצליח להגיע להחלטה בעצמי. יכול להיות שאולי אני פשוט צריך להמשיך כרגיל ועם הזמן אדע את התשובה ? אשמח לעזרה.

תשובה

שלום

סליחה שלא עניתי עד כה.

אני חושב שהציפיה לאיזה ברקים ורעמים או ודאות רגשית גמורה איננה נכונה.

בוודאי שלרגש יש מקום חשוב בתהליך הזה ואסור להתכחש אליו, אך מצד שני, רגש הוא דבר שעולה ויורד, ואי אפשר לבנות רק עליו את הבית. בנוסף, החלטה על נישואין היא רק ההתחלה שעל גביה נבנה כל הקשר בהמשך החיים. האהבה היא לא איזושהי מתת משמים אלא תוצאה של עמל ובחירה לאורך חיי נישואין.

הבסיס להחלטה צריך להיות אידיאלים וחלומות משותפים יחד עם בסיס רגשי, כלומר, הרגשת נעימות וחיבה, ושאין איזשהם דברים משמעותיים שחוסמים.

לכן אומר בזהירות שאני חושב שלפי מה שאתה מתאר אתה ממש קרוב למצב של החלטה חיובית נכונה.

מציע גם לשתף בזה מישהו מבוגר קרוב - הורה, רב, אח גדול, חבר נשוי.

בהצלחה רבה