אתנן זונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/19 11:37 כט באלול התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב גלעד שטרואס

מה הכוונה: אבל אם נתנו לה מעות באתנן ?

(אם אפשר דוגמא בבקשה)

שולחן ערוך אורח חיים הלכות בית הכנסת סימן קנג סעיף כא

הגה: אסור לעשות מאתנן זונה או מחיר כלב (דברים כג, יט) דבר של מצוה, כגון בהכ"נ (בית הכנסת) או ס"ת (ספר תורה); ודוקא מהאתנן עצמה, אבל אם נתנו לה מעות באתנן, מותר לקנות בהן דבר מצוה; ולא מקרי זונה, איסור ערוה, אבל אלו הפנויות הקדשות שמקדישות דבר, מותר לקבל מהן. (ר' ירוחם נ"ג ח"א).

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההלכה מחלקת בין חפץ שקבלה הזונה, ובחפץ עצמו משתמשים למצווה: כגון שנתן לזונה נר היא מביאה את הנר להאיר בבית הכנסת. או נתן לזונה מפה והיא מביאה אותה לכסות שלחן בבית הכנסת.

אבל אם משלם לה בכסף אפשר לתרום את הכסף לבית הכנסת. או לקנות בכסף זה דבר מצווה.

שנה טובה