ארוחות בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/19 23:44 כו באב התשעט

שאלה

1.רציתי לדעת אם אני יכול רק לברך בשבת בבוקר ובלי לאכול ,ורק לאכול לאחר מכן בסביבות 13-14? בנוסף האם אני יכול לאכול לאחר הבדלה את הארוחת צהריים של שבת?

*בבקשה אם אפשר לציין עד איזה שעה ניתן לאכול כל ארוחה-תודה

2. האם ניתן לעשות המוציא על לחמניות הילדים האלה :

https://www.rami-levy.co.il/files/products/big/379432.jpg

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. ראוי לאכול סעודה שניה (לאחר סעודת ליל שבת שהיא הראשונה) לפני חצות יום, אבל זה לא מעכב. לאחר מנחה יש לעשות סעודה שלישית (מנחה לא מעכבת) עד צאת השבת (כל שבת משתנה) ואפשר להאריך, אבל יש להתחיל לפני השקיעה בשבת. אין אכילה במוצאי שבת מועילה לסעודות השבת.

2. אפשר זה קמח רגיל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ