אני לא רוצה להיות חרדית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/02/21 15:50 כה בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב...

יש לי שאלה שממש מציקה לי כבר איזה 4 שנים ואני צריכה איזה עצה או רעיון מה לעשות בנוגע לזה.

אני בת 14 ואני חרדית מודרנית אבל הבעיה היא שאני ממש לא רוצה להיות חרדית אלה דתיה רגילה ערסית וגם אני רוצה חבר ואת זה אני בחיים לא ישנה, הבעיה היא כזאת שאני לא יודעת איך לספר את זה להורים שלי למרות שהיה לי איתם כמה שיחות על הנושא הזה והרעיון היחדי שיש לי בנתיים זה לעזוב את הבית אבל גם את זה אני לא ממש מעיזה לעשות.

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

הכלי הכי חזק שיש לך בגיל הזה - הדיבור.

שבי עם ההורים שלך, אמרי להם מה מפריע לך, ואילו דברים את מבקשת לשנות או לברר.

חשוב שזו תהיה שיחה רגועה, נינוחה, ושאת תתארגני לקראתה כראוי.

א. לחשוב עם עצמך מה הם הרצונות המרכזיים, ואילו רצונות משניים.

ב. לכתוב על דף את סדר הדברים.

ג. לברר את החסרונות והיתרונות שיש בכל מטרה בחייך.

כך תוכלי לשתף אותם, ולשמוע מה דעתם. במידת הצורך אולי הם יפנו אותך לדמות אחרת שתוכל לסייע לך בהשגת המטרות והצרכים.

בכל אופן, ככל שהבית מתנהל בצורה תקינה ואין פגיעה, הוציאי את האפשרות של עזיבת הבית מהראש.

בהצלחה!