אני לא מסגול יותר לשמור נגיעה דחווווף!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/20 13:40 ט בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

היי שלום וברכה!

אני בן 18 וחצי,כרגע בישיבת הסדר.

לפני כ- 10 חודשים הכרתי בחורה מדהימה!!!!

בת 17 לומדת באולפנה בכיתה יב.

ובאמת שהיא בחורה צדיקה שאין לתאר.

מאז שנכנסנו בשבח והודיה להשם יתברך לגיל המצוות אנחנו "שומרים נגיעה" זה דבר שמאד ברור לנו מה משמעותו,זה הבסיס לקשר תקין בריא וקדוש!!

תראה אני אהיה כנה.היא בחורה מאד מאד יפה בחיצוניות שלה.

ב-10 חודשים האחרונים למדתי להכיר את האופי שלה ואו לא משנה עד כמה היא יפה האופי שלה הוא פי-10 לפחות!!

ובזמן האחרון משהו קרה לי, התחלתי לרצות מאד לתת לה חיבוק.פתאם יש לי מין חשק כזה להרגיש אותה,לא יודע אולי זה בגלל שהתחלתי להסתכל על היופי שלה?

הדבר היחיד! שעוצר אותי כרגע מלגעת בה זה הכבוד שיש לי כלפייה.לא אגרום לה לחטוא בגללי בדבר כזה חמור.

היא בת מלך פנימה.אסור לי לגרום לה לחטוא.

אני אוהב אותה מאד מאד מאד

אבל אני לא מסוגל יותר.אני ממש תופס את עצמי רק בגללה.

מה עלי לעשות? לנתק את הקשר? אני לא יכול!

להתחתן? אני רוצה אבל...היא פחות כרגע זה מוקדם בשבילה.

אני אובד עצות.

מפחד שאגרום לה לחטוא,זה לא מגיע לה!

אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר לא רוצה לחטוא.

תודה

אריאל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המכתב שלך מגלה ניתוח נכון ואמיתי. היחס לחברתך צריך להיות מכבד ומרומם, כיאה לה ולמעלתה. מאידך זה לא רק שאלה של החברה, אלא צריך להסתכל בעינים של תורה וחכמים, צוויי חכמים הם נצחיים ומגלים על הקשר העמוק לעם ישראל. כאשר חז"ל אסרו חבוק ונישוק של נידה הם הגדירו זאת כאיסור תורה ולפחות מדרבנן, ברור שהעובר על כך הוא גם פוגם בקשר עם תורת ישראל ועם ישראל. על כן יש כאן את ההסתכלות הפרטית שלך ושלה ויש את היחס של עם ישראל ותורתו.

מאידך אתה מעלה את השאלה שהדבר מכאיב לך, לכן הייתי מייעץ לך תחילה לברר היטב את נושא איסור חיבוק ונישוק, וכן את היחס כלפי החברה. ובאותה התקופה להשתדל מאד לא להפגש אלא להמשיך כחודש חדשיים לפחות בקשר טלפוני בלבד, שהוא מנמיך את הרצון למגע.

יהי רצון שתזכו להקים בית בקדושה וטהרה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ