אני חצי יהודיה חצי ערבייה - לחזור בתשובה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 10/03/19 01:20 ג באדר ב'

שאלה

שלום קוראים לי ריאן

אמא שלי יהודיה ואבא שלי מוסלמי ואני גרה בכפר בגדה המערבית קרוב ליצהר, לומדת בבית ספר ערבי ואני תמיד מקנאת ביהודים שהם ביחד ועוזרים אחד לשני ובשבת שלהם...ואני התחלתי להתקרב ליהדות...

אני יכולה או שאני צריכה גיור?

האם אני יהודיה בחות נחשבת?

אני יוכל להתחתן עם יהודי?

אני בת 13 ויש לי עוד שתי אחיות תאומות בנות 11 שאני רוצה לקרב לדת איך אתם מצעים לי לעשות את זה?

ישמח לתשובה, תודה ריאן!

איך יותר להיות יהודיה?איזה רבים לשמוע כדי לחזור ליהדות?

תשובה

שלום ריאן,

אשרייך ואשרי חלקך שאת רוצה לחזור בתשובה.

מבחינת היהדות את יהודייה לכל דבר ועניין.

ביהדות, הדת נקבעת על ידי האמא. ולכן אינך צריכה לעבור גיור. ואת כמובן יכולה להתחתן על יהודי.

יש יהודים טובים שישמחו לדאוג לך, וללמד אותך יהדות

אינני יודע את טיב היחסים בינך ובין הורייך.

את עדיין צעירה ללכת נגד ההורים שלך, ולכן זה לא פשוט.

אם אמך בעד קרבה ליהדות מציע לך לדבר איתה על כך.

בכל אופן, אני מצרף לך את מספר הטלפון של יד לאחים (שעוסקים בנושאים הללו): 1800-620-640

את או אמך מוזמנות לפנות אליהם בכל שלב.

לגבי שיעורים של רבנים יש באינטרנט הרבה מאוד אתרים שונים שעוסקים בזה: הדברות, מכון מאיר ועוד.

בהצלחה רבה,

הלל