אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/12/21 18:21 י בטבת התשפב

שאלה

שלום הרב, נתנו לנו עבודה במחשבת ישראל . ואני צריכה לשאול שאלה רב שקשורה לאמונה . אז השאלה שלי היא :באסון מירון נהרגו הרבה אנשים שמאמינים בה'. למה זה קרה דווקא לאנשים שמאמינים בה' ?

תשובה

שלום

אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, ולא יודעים למה אירוע מסוים קורה דווקא במקום מסוים ולאנשים מסוימים.

אנחנו מאמינים בוודאות שהכל בהשגחה והקב"ה שברא אותנו ואת כל היצורים, משגיח על כל המציאות ועל כל אדם ואדם, והכל נעשה בחכמתו ובצדקתו, במה שהכי נכון וטוב לנו ולמציאות, וכן שיש הישארות לנשמות, ויש מציאות של עולם רוחני (גן עדן, עולם הבא).

זה ממש על קצה המזלג

כל טוב