אמונה ועולם הבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/04/20 16:34 כז בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה לשאול כמה שאלות ואני יודע שאולי הם יהיו לא במקום ואין עליהם תשובה אבל ממה שאתה יודע אני אשמח.

מה יש בעולם הבא?

האם יד שוד משהו אחרי העולם הבא?

כלומר עוד עולמות

ומה זה בעצם גלגול שתמיד אומרים גלגול קודם גלגול הבא וכדומה...

בכללי גם מה שמעניין אותי זה כאילו העולם הזה זה סוג של מבחן בשבילנו לעולם הבא נכון?

אז יכול להיות שכם הלאה העולמות האחרים אם יש זה עוד איזשהו מבחן שלנו כלומר החל מהעולם הבא.

יש רק עולם הבא וזהו?

תשובה

שלום

א. לגבי העולם הבא, ישנן כמה שיטות בעניין. מציע ללמוד בתור שלב ראשון את הקדמת הרמב"ם לפירושו על הפרק האחרון במסכת סנהדרין שנקרא פרק חלק.

ב. לגבי הגלגולים - מדובר במושג מתורת הסוד, שעניינו סוג של תיקון שיש לנשמות על-ידי חזרתן לעולם הזה.

ג. המציאות של מבחן ועבודה והתמודדות היא בעולם הזה, לפחות לפי הידוע לנו.

כל טוב