אמא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/08/17 20:56 ד באלול התשעז

שאלה

יש לי אמא אז לפני חודשים סיפרתי לה שיש לי חבר במקום שהיא תשמח בשבילי היא אמרה תפרדי ממנו עוד מוקדם את קטנה ואני לא קטנה! אני בת 20 אבל לא נפרדתי ממנו ואני חברה שלו 9 חודשיים איך לגרום לאמא שלי שתשמח שתדע הוא ילד טוב מה רע בזה שהוא חילוני ואני דתייה?

תשובה

שלום. דבר ראשון, את צודקת שאת לא קטנה. גיל 20 זה גיל בוגר, ואת ההחלטות על חייך את תקבלי בעצמך. כמובן, שגם כשלא מסכימים עם ההורים, צריך לעשות זאת בכבוד, וללא פגיעה וחוצפה.

על גבי זה, אני חושב שאת בהחלט צריכה לנסות להבין למה אמך שאוהבת אותך כל כך מתנגדת לעניין.

די קשה להקים בית ולהיות נאמנים לתורה ולמצוות ביחד עם בן זוג שאיננו מאמין בכך.

האם אפשר להיות בטוחים שהוא יסכים לשמירת טהרת המשפחה? זה ניסיון מאוד גדול ולא פשוט גם למי שמאמין בכך. קל וחומר למי שלא.

האם השבת בבית תיראה כשבת יהודית של קדושה?

האם הוא יסכים בקלות לשלוח את הילדים שלכם לחינוך דתי?

עם איזה יחס לתורה ולמצוות יגדלו הילדים שלכם, כששתי הדמויות המרכזיות בחייהם הולכים בכיוונים מנוגדים בנושא הזה?

אפשר לתת עוד ועוד דוגמאות. מה שאני מנסה לומר זה שבאמת זו מציאות מאוד מאוד לא פשוטה, ו אני מניח שמשם נובעת הדאגה של אמך.

בהצלחה רבה ובחירות נכונות