אמא יהודיה אבא נוצרי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/04/20 11:34 כו בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול האם אפשר לצאת עם מישהו שאמא שלו יהודיה ואבא שלו נוצרי?

אני יודעת שהוא נחשב יהודי. אבל אני חוששת שהוא יותר מחובר לצד הנוצרי שלו מאשר הצד היהודי, למרות שאני רואה שהוא מבין קצת ביהדות אך לא נראה שהוא כל כך מחובר לצד היהודי.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכה ואיחולים למציאת זיווג בקרוב.

לשאלה זו שני היבטים: מבחינה הלכתית, מדובר ביהודי על פי ההלכה, ולכן מהצד הפורמלי אין מניעה.

ברם, את שואלת על הצד הרוחני, ואם הוא אכן מחובר יותר לזהותו הנוצרית, ואינו רוצה להידבק בזהותו היהודית - לא כדאי להתחיל ביחד את המסע לכריתת ברית נישואין בקדושה ובטהרה בישראל.

כל טוב