אם יש כמה שאומרים קדיש למי מה לענות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/17 10:53 ה בחשון התשעח

שאלה

שלום לרב יש אצלינו בבית הכנסת מספר אנשים (8) שאומרים קדיש אבל כל אחד בנוסח שלו וכל אחד בקצב שלו למי אני צריך לענות אמן? זה מאוד מבלבל

תשובה

ב"ה

שלום.

אם ההפרש בינהם הוא "תוך כדי דיבור" אז תענה על הקדיש הראשון או הקדיש האחרון ויעלה לך על כולם.

אבל אם כל אחד בקצב שונה מאוד ויש מרווח זמן בניהם אז תענה על הקדיש הראשון בלבד.

פשוט "תתביית" עליו ותעקוב אחרי הקדיש לו ותענה אמן בקדיש שלו בלבד.

ועיין בבאר היטב בשו"ע סימן נה סעיף קטן א שכתב שכך יש לנהוג.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.