אכזבה מאנשים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/12/19 09:49 יח בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב!

אני שם לב שמפעם לפעם אני פשוט מתאכזב מאנשים. אנשים שחשובים לי, שאני משתדל בשבילם, דואג להם, חושב עליהם..וכשאני צריך משהו..בסיסי..הם כמעט ולא מנסים לעזור..

אני משתדל-וזה קשה ביותר, שהנתינה שלי כלפיהם תיהיה נקיה, נתינה פשוט ע"מ לתת, מבלי לרצות שיחזירו.. ואני פשוט מתאכזב מאנשים, שפשוט לא מוכנים -כמעט יש לציין- לעשות איזושהי השתדלות, להראות ניסיון לעזרה, שלפחות ניסת..

זהו. זה תסכולי וכאבי.

תודה מראש.

תשובה

שלום

סליחה שאני עונה רק עכשיו, פשוט רק כעת השאלה הועברה אליי.

התסכול והכאב שלך מובנים ביותר. זה אכן לא פשוט להיתקל במה שנראה כחוסר הכרת הטוב, ואולי אפילו ככפיות טובה ממש.

אולי מה שיכול לסייע לך זה שני דברים:

א. לדעת שיש אופיים שונים של אנשים. ב"ה אתה עם תכונה של עזרה לאנשים והתמסרות וכן הכרת הטוב.

אבל יש אנשים שהנטיות הללו חלשות אצלם, וממילא זו התמודדות שונה מאשר אצלך. וכדאי ללמד עליהם זכות.

ב. כאשר אתה פועל טוב לאנשים ואתה יודע שיש סיכוי לא קטן שהם לא יגמלו איתך טוב בהתאם, השכר שיש לך על המעשים הללו והמעלה שאתה קונה הם גדולים הרבה יותר.

בהצלחה רבה