אי תשלום שכר דירה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/08/18 13:24 כב באב התשעח

שאלה

שלום, לאחר שהתאלמנתי השכרתי את דירתי לזוג צעיר ובכספי שכר הדירה שכרתי דירה בקרבת הילדים.

בעת חתימת החוזה השוכרים הציעו לשלם כל 3 חודשים שיק, הסכמתי. תשלום ראשון שילמו בעת עריכת החוזה.

תשלום שני היו צריכים למסור לפני חודש וחצי, מאז אותו יום שהייתי אמורה לקבל את כספי שכר הדירה אני מתקשרת אליהם ומבקשת את השיק מאחר ועליי גם לשלם את שכר הדירה, זאת המשכורת שלי.

הם מתעלמים לא עונים לטלפונים שלי. הם גרים בדירה שלי בלי לשלם.

חייבים כסף ולא משלמים.

האם הנ"ל מוגדר עפ הדת כגזלה??

תודה

תשובה

בוודאי. זוהי עבירה חמורה על פי התורה, לקחת ממישהו משהו ולא לשלם תמורתו.

לעשות את זה למי שחייב את הכסף בשביל קיומו הבסיסי, זה חמור יותר.

לעשות את זה לאלמנה, זה חמור שבעתיים.

בעתיד, אני מציע לך לקחת צ'קים מראש לשנה שלמה, וכן צ'ק ביטחון.

ביחס לבעיה כעת, אני מציע להתייעץ עם עורך דין על הצעדים המשפטיים שאת יכולה לעשות כלפיהם, וכן בשביל לבחון אלו סנקציות נוספות את יכולה להפעיל כנגדם, כמו למשל ניתוק חשמל ומים, ואולי אפילו סוג של שיימינג-ביוש בציבור.

כמובן, שברגע שאפשר תסיימי את ההתקשרות איתם, ותשקיעי, בסיוע בני משפחה או חברים, באיתור שוכרים הגונים.

בהצלחה ובשורות טובות