האם איסור נגיעה בין בנים לבנות הוא מהתורה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/03/21 08:48 טז בניסן התשפא

שאלה

יש איסור נגיעה מפורש?

זה ממש עבירה?

או שזה פשוט מנהג טוב?

(זה מהתורה או שככה החליטו?)

תשובה

שלום לך תפארת היקרה ויישר כח על השאלה

איסור נגיעה הוא מהתורה. כתוב בתורה 'ואל אשה בנידת טומאתה (כלומר, אשה שראתה מחזור ועדיין לא טבלה) לא תקרב לגלות ערוותה.

התורה משתמשת במילים 'לא תקרב', וכוונתה שלא רק קיום יחסים אסור אלא כל קירבה אסורה.

אמנם, פעמים רבות לא קל לשמור על איסור זה, אבל זה חלק מ'קבלת עול מלכות שמים' - אנחנו יהודים מאמינים ועלינו לשמור את מצוות התורה. כמובן, אפשר למצוא לאיסור זה טעמים רבים - ממליץ לקרוא את החוברת 'מגע הקסם' כאן: https://www.tipot.co.il/downloads/maga.doc

בהצלחה רבה

טוביה