איך נופל באינטרנט, איך לשכנע את הוריי לשים חסימה באינטרנט?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/03/19 17:55 כז באדר א'

שאלה

שלום וברכה!

שמי אני בן 14 .

עד לפני חודש וחצי בערך הייתי לצערי נותן ליצר הרע להשתלט עליי והייתי נופל לראיית סרטי פורנוגרפייה.

מאז פיתחתי כמה שיטות מה לעשות בכל פעם שיש לי דחף כזה, ובאמת השיטות עובדות.

הן הגיעו ממקום שהרגשתי שהצפייה בזה לא עושה לי טוב בהמון מובנים.

לצערי המון פעמים קופצות לי פרסומות ואבא שלי אומר לי שהוא לא רוצה לשלם 180 שח לנסטפרק שישימו חסימה.

אשמח לעצות מה אפשר לעשות

תודה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, יישר כח גדול.

אתה מתנהג בצורה בוגרת ומרשימה. רק בן 14 וכבר פיתחת שיטות להתמודד מול יצר הרע זה באמת משהו מיוחד.

אשריך ואשרי חלקך.

נראה לי, שאביך לא מספיק מבין אלו התמודדויות אתה עובר.

מן הסתם לא נעים לך להסביר לו את העניין באופן גלוי.

אולי אנסה להציע לך כמה רעיונות מה לעשות משהו בנידון:

א. אם תצליח לדבר איתו גלויות על הנושא - אין לי ספק שהוא יבין את חומרת העניין. (מן הסתם זה לא נעים לך, אך אולי שם טמון הפתרון).

ב. ישנם חסמים הרבה יותר זולים מהחברות אינטרנט עצמם שעושים גם הרבה מאוד מהעבודה של החסימה (אפילו שהם פחות מוצלחים באופן משמעותי).

ג. תנסה להמעיט באופן אישי בכלל בפתיחת האינטרנט. ובזמנים שאתה גולש, תדאג שתמיד יהיה איתך מישהו שישמור עליך שלא תצפה בדברים שליליים.

ד. אולי תדבר עם אמא שלך על הקושי בעניין, אולי היא תבין את חשיבות העניין עבורך.

ה. אפשר שתשלח לאבא שלך כמה הרצאות או חומרים בחשיבות העניין של הסינון. אין ספק שכשהוא ייחשף לחומרת העניין יהיה לו הרבה יותר מוטיבציה להשקיע את הכסף כדי שהבן שלו יהיה יותר שמח ויותר קדוש.

בהזדמנות זאת אברך אותך שתהיה חזק, ותמשיך במלחמת הקודש שלך.

אל תייאש, תתחזק, ויהא ה' בעזרך.

בהצלחה רבה,

הלל