איך לעזור לבן הזוג להתחזק ולהתחבר מחדש ליהדות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/11/19 02:52 ל בחשון התשפ

שאלה

שלום.

בן הזוג שלי הגיע מישיבה ואחר כך שירת בצבא. בישיבה התייחסו אליו כסוג ב' וזה פגע בו ומאוד. יש בו יכולות מדהימות שעם היחס הנכון יכלו ליצור פלאים. אני מאוד רוחנית בטבע שלי ואני ממש רוצה שהוא יתחזק. הוא שומר שבת כשרות הולך לתפילות אבל לא יותר מזה... אני מרגישה שמשהו בתוכו כבוי. ניסיתי כמה וכמה פעמים לנסות לעזור לו להתחזק... אבל זה לא מצליח.

אני אובדת עצות. אני יודעת שנשים יכולות לשנות את הגבר שלהם בחכמה בלי שישים לב. לאט לאט להחדיר בו עוד תורה, אבל איך מתחילים? אני לא יודעת. אי אפשר לקחת אותו לקיצוני מדי כי זה לא יתפוס, וגם דברים קטנים זה לא מצליח. אז מה אני יכולה לעשות?

תשובה

שלום לך שואלת יקרה.

תודה רבה שכתבת לנו ושיתפת במה שקורה עם בן זוגך.

שומעים את הדאגה שלך אליו ואת הרצון הטוב שהוא יתחזק. אין ספק שהרצון שלך הוא להיטיב איתו וזה בהחלט בסיס מקסים לחיים משותפים.

לפני הרבה זמן קראתי סיפור על אדם שרוצה לשנות את העולם ולהפוך אותו למקום טוב יותר.

אחרי שהרהר בדבר הוא הגיע למסקנה שלשנות את כל העולם זה קשה מדי אז הוא יתחיל רק בארץ שלו.

גם זה היה קשה מדי לדעתו ולכן החליט לשנות רק את אנשי עירו.

חשב עוד והגיע למסקנה שזה מורכב ולכן יוכל לשנות רק את השכונה שלו.

כך חשב עוד ועוד, ניסה לשנות את אנשי הבניין בו הוא גר, לשנות את המשפחה שלו, את בת זוגו ובסוף הגיע למסקנה שהכי קל......

להשפיע על עצמו.

מעטים מאוד האנשים שיכולים לגרום למישהו אחר לפעול בצורה כזו או אחרת.

אפשר לעשות זאת עם מניפולציות אבל בכל זאת, אם האדם שמולנו לא מעוניין להשתנות, זה יהיה שינוי קוסמטי וחיצוני.

כפי שכתבתי, הרצון שלך שבן זוגך יתחזק, הוא מקסים ובוודאי שמגיע ממקום טוב.

יחד עם זאת, האם שאלת אותו מה הרצון שלו? אולי את התשובה פחות תאהבי אבל מאוד חשוב להקשיב לרצון שלו.

לכן אני חושבת שכדאי לכם לשבת בשיחה אחד עם השני, ואת מוזמנת לשתף אותו לשאול אותו:

"אני רואה כבר הרבה זמן שאתה כבוי וניסיתי כמה פעמים לעזור לך להתחזק אבל נראה לי שזה לא עובד.

אני אשמח לשמוע ממך, למה אתה זקוק? יש משהו שאני יכולה לעזור לך בו?"

כמובן שלכבד אם הוא יגיד שהוא לא מעוניין, הוא ורק הוא אחראי על העולם הבא שלו. זהו לא תחום האחריות שלך.

וגם אם יש לו כל מיני סיפורים מהעבר שקשורים לעולם הדתי - זהו תחום האחריות שלו בלבד.

לאחר מכן, כמו בסיפור, את עיקר ההשפעה תכווני בעיקר אליך.

תתחזקי את לא על מנת שהוא יתחזק, אלא באמת.

יכול להיות שזה יחזק אותו ויכול להיות שלא (וזו לגמרי בחירה שלו), יחד עם זאת נזכור גם שהרבה פעמים כולנו מושפעים מהסביבה שאנחנו נמצאים בה.

אומרים ש"מזווגים לאדם על פי מעשיו" הכוונה היא שאנחנו קשורים גם רוחנית לבני הזוג שלנו, ולכן הפתרון הכי טוב הוא להתחזק באמת בעצמך.

בהצלחה רבה!

בת-חן