איך ללמוד משנה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/03/21 22:44 א בניסן התשפא

שאלה

ערב טוב.

התלבטתי רבות אם לשאול אבל ננסה.

מאז שאבי נפטר אני מנסה ללמוד משנה כרגע היעד עומד על 45 דקות. העניין הוא שאני לא יודע אם אני לומדמשנה או קורא משנה על כל ההבדל ביניהם. אני בספק כמה מתוך מה שאני לומד אני אזכור נניח בעוד שבוע.

זה נראה פשוט משהו שנדרש לסמן עליו v.בתחושה שעשית.

כמה נקודות מוצא כעובדה שלא ישתנו : 1 ) אני לומד לבד. 2)חומר כתוב כרגע קהתי אלא אם תציעו אפשרות אחרת ולא שיעורי שמע או וידאו. 3)הלימוד או לשם לימוד ולא ליישום

השאלה בבקשה אם תוכלו לכוון אותי כיצד להגיע למצב שבו אני באמת לומד.

אני מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי

סליחה על השאלה הארוכה תודה רבה מראש

תודה רבה

תשובה

שלום לך שי היקר

נפלא לשמוע על הלימוד שלך ונשמח לסייע במידת האפשר.

מהדברים שלך עולות שתי בעיות שונות. א. בעיית ההבנה - האם אתה לומד או קורא. ב. בעיית הזכירה - האם זוכרים את הנלמד.

לגבי הבעיה השניה - הפתרון מאד פשוט. כבר חז"ל אמרו שהלומד ואינו חוזר כאילו זורע ואינו קוצר. על כן, הנכון הוא שלאחר שאתה מסיים ללמוד מסכת, תלמד אותה שוב ושוב, וכך בע"ה תזכור את הדברים.

לגבי הבעיה הראשונה - מלבד מהדורת 'קהתי' יש מהודורות נוספות של ביאור המשנה, ואם אתה יכול אולי כדאי לנסות להשיג אותם. למשל משניות 'ארטסקורל' https://www.heichal.co.il/products/%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A1%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%9C_%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%96%D7%9E%D7%9F_%D7%9B%D7%A8%D7%9A_%D7%91%D7%95%D7%93%D7%93_%D7%9C%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%94/3426

בהצלחה רבה!

טוביה