מפחדת להיגרר אחרי חברות, מה אפשר לעשות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/09/20 13:58 יד באלול התשפ

שאלה

היי.

היום הרבה נערים ונערות נגררים אחרי חברים שלהם ועושים דברים שאחר כך הורסים להם את החיים. ברוך השם חברות שלי לא כאלה, אבל אני מפחדת שזה יקרה להן ואני אגרר אחריהן וגם אעשה את זה. אני מכירה את עצמי ויודעת שאני לא יכולה לעמוד בפני לחץ חברתי. מה אני יכולה לעשות כדי שזה לא יקרה גם לי?

תשובה

שלום יקרה!

כיף שפנית אלינו עם השאלה החשובה הזאת.

את מביעה חשש ממה שיכול לקרות אם חברות שלך יתחילו להתנהג באופן שלילי ואת חלילה תגררי אחריהן. אני מבינה את החשש שלך, ואני בטוחה שהרבה בנות יזדהו עם התחושה שאת מתארת.

חז"ל מלמדים אותנו שני כללים משלימים- "טוב לצדיק וטוב לשכנו", "אוי לרשע ואוי לשכנו".

אנחנו מטבענו יצורים חברתיים, והסביבה שאנחנו נמצאים בה משפיעה עלינו ועל המעשים שלנו.

אז קודם כל טוב לשמוע שאת מוקפת בחברות טובות!

אני מציעה לך לשים לב מי החברות שאת בוחרת שיהיו לך ולאיזה סביבה את רוצה להשתייך, עכשיו וגם בעתיד. קבוצת חברות ערכית וחזקה תוכל לעזור לך ללכת בדרך שאת מאמינה בה. זה משהו משמעותי ששווה לטפח.

מעבר לזה, טוב להשקיע בחיזוק הערכים שלך מול עצמך. את בטח יודעת מה ההתנהגויות החיוביות בעינייך, אז תזכירי לעצמך בראש מה הן ולמה את מאמינה בהן.

כשאת תאמיני בדרך שלך בצורה חזקה, תוכלי להמשיך להתנהג בדרך הזאת גם אם הסביבה שלך מתנהגת אחרת.

לאורך החיים אנחנו מצטרפים לקבוצות שונות, ומן הסתם לא היינו רוצים להשתנות כל פעם מקצה לקצה בהתאם לקבוצה.

תשקיעי מחשבה בפיתוח הזהות העצמית שלך- איזה ערכים חשובים לך, איזו צורת התנהגות את מעריכה ואיפה את מרגישה אמיתית עם עצמך.

מאחלת שתהיי מוקפת תמיד באנשים שיעזרו לך להתנהג בצורה חיובית ובטוחה שבירור ערכים והקשבה פנימה יתנו לך את הכוח לעמוד בפני לחץ חברתי אם יהיה צורך.

סומכת עלייך!

בהצלחה גדולה,

עידית