איחור התשלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/06/22 12:31 ב בסיון התשפב

שאלה

שלום.

יש שיפוצניק שאינו יהודי (מהשטחים) שאני עושה איתו עבודות שונות בדירות שונות להשכרה כיוון שיש לו מחירים נמוכים.

ההתנהלות שלנו היא באופן שאני מתעד את כל העבודות שלו, ופעם בתקופה שהסכום מצטבר לסכום קצת גדול כמו 2000-3000 שקל, אז אני משלם לו. זה יכול להיות למשל בהפרש של כמה חודשים בין כל תשלום ותשלום. כיוון שהוא מהשטחים אז התשלום במזומן ואני נדרש להיפגש איתו עבור התשלום.

התשלום באיחור זה רק מבחינת נוחות שלא צריך להיפגש כל פעם. הוא גם בעצמו אומר לי שהוא סומך עלי ולא דחוף לו שניפגש לתשלום לכל עבודה ועבודה.

השאלה אם יש פה חשש לגזל מצידי שאני בעצם דוחה לו את התשלום. אני מדגיש שזה בהסכמתו, ככה נוח לשנינו.

תודה,

אבי

תשובה

שלום

גזל בוודאי אין פה כי אתה משלם. אם כבר זה הנושא של הלנת שכר, אבל אם זה בהסכמה מראש אז בוודאי אין שום בעיה.

כל טוב