איגרת הרמבן ובכל זאת קורים לי דברים רעים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/01/18 10:55 ט בשבט התשעח

שאלה

אני תמיד אומרת איגרת הרמבן שמעתי שיש לזה עוצמה מאוד גדולה, אבל בכול זאת תמיד קורים לי דברים רעים

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ייש"כ על כך שאת קוראת את איגרת הרמב"ן כל יום! אשרייך!

ההגדרה שלך שקורים לך דברים רעים היא הגדרה שלך על פי ההרגשה שלך.

אולם על פי היהדות כדאי לך לשנות את נקודת המבט על מה שקורה ולנסות להבין שהקב"ה אוהב אותך ומתוך אהבה גדולה זו הוא מסדר לך את הדברים הטובים ביותר והמתאימים ביותר עבורך.

כל מה שקורה לך הוא מכוון משמיים על פי המעשים שאת עושה ועל פי המחשבות שאת חושבת כי מי שעושה מעשים טובים מושך אליו טוב ומי שחושבת מחשבות טובות מושך אליו שפע של טוב.

הכל מתחיל ממך ושב אלייך בחזרה.

לכן המשנה במסכת אבות מדגישה שצריך לראות טוב ולדון לכף זכות .

ובו ברגע שאת תשני את נקודת המבט ותחפשי בכל דבר את הטוב, תראי,שקורים לך המון דברים טובים .

וזה לא קורה ברגע אחד אלא זה תהליך שכשמתחילים בו כבר רואים שינוי.

התהליך הזה מורכב מ3 שלבים:

השלב הראשון הוא הניקוי- יש לנקות רגשות שליליים שנמצאים בלב. בעיקרון יש 6 רגשות עיקריים והם קפ"ד כע"ש (קנאה, פחד, דאגה, כעס,עצב,שנאה) .

כדי לתוכלי להכניס ללב רגשות חיוביים של אהבה ושמחה אז חייבים לפני כן לנקות את הלב מרגשות שליליים.

השלב השני להביט על המציאות מתוך אמונה שהקב"ה מצוי ומשגיח ונמצא יחד איתך.

השלב השלישי הוא להביט על המציאות מתוך עין טובה וללמד זכות.

וכך בעזרת ה"סור מרע ועשה טוב" תוכלי לחוש בשינוי כבר מההתחלה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.