אחרי המוות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/10/21 21:45 כב בחשון התשפב

שאלה

מה קורה אחרי שמתים? כולל כל מה שאומרים על משפט בשמיים ומה אתה חושב על זה

ומה קורה לחילונים אחרי המוות?

תשובה

שלום

אנחנו לא יודעים בדיוק מה קורה אחרי המוות, אחרי הכל זו מציאות לא גשמית, אלא מציאות של נשמות, ואנחנו לא מסוגלים בכלל להבין ולתפוס מה זו מציאות של משהו לא גשמי.

אנחנו כן יודעים שיש נשמה ויש לה קיום גם בלי הגוף.

ואנחנו יודעים שיש דין ויש דיין, והאדם נידון על מעשיו, כלומר, המציאות שלו אחרי מותו נגזרת מכל הבחירות שבחר בחייו ומהמדרגה שאליה הגיע.

בהקשר לזה, זה לא נובע מההגדרה החיצונית החברתית של האדם - אם הוא השתייך לקבוצה הנקראת 'חילוניים' או לקבוצה הנקראת 'דתיים', כי הוא נידון על פי עצמו, ועל פי השייכות החברתית שלו.

יכול להיות אדם שנקרא 'דתי' אבל הוא רשע גמור, ויכול להיות אדם שנקרא 'חילוני" ובצדדים מסוימים הוא ממש צדיק ובעל חסד, ובצדדים שהוא לא מקיים, זה בגלל שהוא שוגג (לא למד, לא ידע, לא חינכו אותו לזה וכו').

כמה שווה כל מצווה וכמה שווה כל עבירה, זה רק בורא עולם יודע (וכמובן שאותו מעשה יכול להעשות אצל שני אנשים בצורה שונה ובכוונה שונה, וממילא גם השכר או העונש עליהם יהיו שונים).

והכי חשוב לזכור, שהבחירה החופשית נמצאת בידי האדם בכל רגע שבו הוא חי, ותמיד הוא יכול לבחור לרצות בטוב.

כל טוב