אזכרה שלושי וגילוי מצבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/06/19 12:48 ג בסיון התשעט

שאלה

שלום רב,

אבני נפטר ב 25.5.19 ב24 לחודש אנחנו אמורים לעשות אזכרה של ה 30 יום וגילוי מצבה.

אני נמצא רוב השנה בחו"ל לצורכי עבודה והייתי חייב לחזור שבוע אחרי השבעה.

האם אפשר לדחות את העלייה לקבר בשבוע? עקב כך שקשה לי להגיע שוב לארץ תוך זמן קצר וזה עשוי לפגוע בפרנסתי... אולי אוכל לבצע את האזכרה במקום מושבי (האם עלי לומר קדיש?) ואז אחרי שבוע לעלות לקבר?

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ינחמכם.

יש להבחין בין שני דברים:

צריך לציין דווקא את יום השלושים. זה לא חייב להיות בעלייה לקבר, אבל בוודאי שיש לקיים ציון מיוחד ליום הקשה הזה, בכל מקום בו אתה נמצא. קדיש צריך לומר כל יום, ובוודאי שביום השלושים.

לגבי עליה לקבר - מוקדם ככל שהאפשרויות שלך קיימות.

כל טוב ונחמה