אוננות נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/04/20 10:34 יח בניסן התשפ

שאלה

היי, אני ממש מצטערת שאני שואלת פה, זה המקום היחיד שמצאתי שאני יכולה דבר על זה...

אני בת 16, דתיה, לומדת באולפנה.

ולצערי אוננתי פעם אחת עם עצמי...

כשגיליתי שיש דבר כזה, הסתקרנתי ורציתי לנסות

אני ממש נגעלת מעצמי. מרגישה נורא עם עצמי ודוחה. שעשיתי את זה למרות שאני יודעת שאסור בהלכה.

אני כבר אובדת עצות אני לא רוצה לעשות את זה יותר אבל אני לא מפסיקה לחשוב על זה ובעזרת ה' אני רוצה להתחתן ומפחיד אותי שזה יעשה בעיות מבחינת דם וכו'...

בקיצור אני ממש אבודה ואני לא רוצה לספר על זה לאף אחד ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי אשמח אם תוכלו לעזור לי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אוננות נשים זו מחלוקת בהלכה האם יש מקום להתיר או שזה אסור, אבל בודאי שאין חומרת הדבר כפי שהאיסור אצל בנים. אבל אפילו מי שעשתה את הדברים אין לה עונש חמור (מכיוון שיש מתירים). ברור שעצם המעשה אסור ולא ראוי אבל זה לא יותר גרוע מדבור לשון הרע, רכילות או שאר איסורים. מכיוון שהאיסור הזה נובע מדין "ונשמרתם מכל דבר רע" על כן ראוי להשתדל ללמוד על שמירת העיניים והפה, שלא יבוא עוד מקרים כאלו חלילה. לגבי חששות עתידיים, חששות אלו כמעט ולא מצויים, ורוב הדברים הם ציור דמיוני שלא קורה כלל, ואם חלילה תהיה בעיה היא תפתר בזמן. אבל באופן כללי אין כל חשש לבעיה.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ