אהבת ה-

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/12/17 18:25 יח בכסלו התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי שתי שאלות:

1) אומרים שה' אוהב את כל בני ישראל לא משנה מה, אז למה ה' יותר מכבד תלמידי חכמים ולא גם אותנו שווה בשווה?

2)אני מכיר איזה אדם מאז היותי ילד שתמיד אוהב להלשין וזה בלתי נסבל , גם חטאיו רבים,

השאלה היא: האדם הזה רק מרוויח כאילו ה' נותן לו שכר טוב על חטאיו!

זה באמת הגיוני??

תודה

תשובה

שלום

1. כמובן שאהבת ה' לא סרה מבני ישראל לעולם. אך כפי שביחס לציבור ישנן זמנים בהם האהבה מופיעה בגלוי ויש זמנים בהם היא נסתרת (בזמן שמופיעים ייסורים, גלות וכיוצא בזה), כך ביחס ליחיד יש מי שכלפיו האהבה תופיע בצורה יותר חזקה ויש מי שבשל מעשיו האהבה מסתתרת, והיחס כלפיו שונה.

2. שאלת 'צדיק ורע לו, רשע וטוב לו' הינה שאלה עתיקת יומין, שעסקו בה הנביאים, חז"ל וגדולי הדורות.

ביחס לשאלה ששאלת אפשר ללמוד למשל את דברי רבי יוסף אלבו בספר העיקרים (מאמר רביעי, פרק י"ב), שסיכם מספר הסברים לכך שאפשר לראות רשע (בהנחה שבאמת מדובר ברשע, ולא במישהו שרק במבט החיצוני נראה רשע), שטוב לו בעולם הזה -

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/ikarim/d5-2.htm#2