אהבה בגיל נוער

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/12/20 11:58 יד בטבת התשפא

שאלה

אהלן כבוד הרב

קודם כל חייב להודות שהאתר הזה מדהים ואני מקבל ממנו כל כך הרבה , תודה לכם

יש לי שאלה שראיתי שיש עוד הרבה קישורים בנושא אבל אשמח לתשובה חלקה

אני מדריך בבני עקיבא

ויש מישהי שאני כבר ארבע שנים אוהב

לא עושה עם זה כלום

בלי קשר אנחנו בתוך השבט שלנו חברים די טובים (כידידים)

ויצא שאנחנו מד"שים

אני מודע לגמרי שזה לא הזמן וזה לא הגיל

אבל אני כל הזמן קורא פה באתר על אהבה וכמה שזה לא מתאים בגיל ההתבגרות (וכמובן שזה טבעי)

עכשיו כבר כמה שנים שאני מרגיש שהאהבה הזאת היא משהו אמיתי , קשר יחסית עמוק , ולא סתם רצון , באמת מכיר אותה יחסית טוב, יש לנו רצונות משותפים, אנחנו עוברים תהליכים מאוד דומים בחיים, אנחנו אפילו מד"שים של אותו שבט.

אני לא מתכנן לעשות עם הרגש כלום

אבל אני לא מבין כל הזמן אני רואה שאתם ממליצים להדחיק את הרגש בגיל הזה

ואני מנסה להבין למה

(אגב כשניסיתי להדחיק, התחלצי להרגיש בדיכאון, זה עשה לא טוב )

אז האם אהבה הנעורים זה משהו שזה לא הזמן לחשוב עליו, אולי בעתיד , כמובן לא כרגע

אבל מה רע ?

אשמח שתענו לי תשובה מספקת אמיתית

תודה רבה לכם

תשובה

לשואל שלום,

מדבריך ניכר שאתה אדם בוגר, שקול ואחראי. נראה ששאלתך באה ממקום אמיתי.

אתן לך ראשי פרקים, ונסה להעמיק בהבנות הללו:

א. אהבה זה אחד הדברים הכי חשובים ונעלים בחיים. משכך, יש לו כח מאוד חזק במערכת הרגשות של הנשמה שלנו. הסיבה הישירה לזה היא שהוא הכח איתו בונים את העולם, הוא חייב להיות חזק.

ב. להתאהב זה משהו טבעי ונורמלי. אמנם לא קורה לכל אחד, אבל אין בעצם האהבה משהו רע או פסול.

ג. מורגל בפי אחד מרבותיי לומר "כדי שחצי ועוד חצי יהפכו לשלם הם מוכרחים קודם כל להיות כל אחד מהם חצי, אבל אם הוא רבע והיא שליש, זה גרוע".

עד גיל 18, על האדם להקדיש את הכוחות שיש בו לבנות את האישיות שלו. זאת המשימה כרגע, לפתח את הכשרונות, למצוא את האור המיוחד שלך בעולם. זה יכול להיות דרך התנדבות, לימוד תורה, פעילות וכד'. לכן פיתוח קשר של אהבה לפני גיל 17-18 עלול לפגוע באיכות הקשר עצמו.

אתם שניכם רוצים להגיע לקשר ממקום של יציבות והשלמה.

ד. אי אפשר בלי לדבר על האפוטרופוס שבחדר. חכמים אמרו "אין אפוטרופוס לעריות". במילים אחרות: הפיתוי בתחום הצניעות הוא הניסיון הכי קשוח. מדוע? עיין לעיל סעיף א.

פיתוח קשר ללא צפי נישואין קרוב עלול בקלות להביא לידי נפילות בתחום הקרבה בין איש לאישה. מעבר לעצם החטא, נפילה כזאת יש בידה לסיים את הסיכוי לקשר רציני בהמשך.

ה. נכון שיש זוגות שהיו חברים מגיל 16 ונשואים באושר ועושר. אבל על כל אחד מוצלח, יש רבים שמתדפקים על דלתותינו בצער ושברון לב. לכן משתדלים ללכת על הצד הבטוח.

ו. אמונה. תאמין בבורא עולם שהדרך שלו היא הדרך בה אתה תכיר את אשתך.

לסיום אני ממליץ לך לרכוש את הספר היי הרב 2 מאת הרב יוני לביא. קרא בו ותמצא עומק בעקרונות הללו.

ברוך תהיה