אבלות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/09/19 08:54 ו באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אבי נפטר לפני זמן מה,התקרבתי לדת בזמן האחרון וקיבלתי על עצמי שבת ודברים נוספים,אך יש משהו אחד שממש קשה לי ואין לי בו מספיק מידע שהוא אבלות השנה שלמיטב ידיעתי אומרים שאסור לשמוח באירועים ולבלות.(אני בגיל יחסית צעיר כך שישנם חברים קרובים שמתחתנים כרגע)

רציתי לדעת האם מנהג אבלות השנה שנאמר בו כי אסור לחגוג ולבלות וגם לשמוע שירים משמחים הוא בגדר מנהג או מצווה,ואם מצווה האם מדאוריתא או מרבנן.

תודה רבה מראש

תשובה

שלום

אכן בשנת האבל (12 חודשים) לא הולכים לחתונות ולא שומעים שירים.

זה בהחלט לא קל, אבל כך ההלכה היהודית נותנת ומגדירה את המסגרת הנכונה לאבלות על ההורים.

הדינים הללו אינם מדאוריתא, אלא מדרבנן (כמובן, שאנחנו מקיימים את כל התורה. גם דברים מדרבנן, שהם יקרים ביותר).

בע"ה שהקב"ה ישלח לך ולכל המשפחה נחמה ממקור הנחמות, ובתוך שאר אבלי ציון וירושלים תנוחמו.