אבלות ימי השלושים בחגים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/17 08:04 יב בתשרי התשעח

שאלה

שלןם רב,

אבי החל לשבת שבעה על אחיו במוצאי יום כיפור.

עד מתי השבעה ומתי מסתיימים מנהגי אבלו של השלושים?

תודה מראש,

תשובה

ב"ה

שלום.

אני משתתפים בצערו ובצער המשפחה.

1. השבעה מסתיימת בערב חג סוכות כשעתיים לפני החג ניתן לקום ולהחליף בגדים וכ"ו.

2.ניתן לעשות אזכרה של סיום שבעה בערב שלפני כלומר ביום שילשי בערב (אור לערב חג)

3.בכל מקרה האבל חייב בסוכה וב4 המינים.

4.חג שמיני עצרת אינו מבטל את השלושים אלא הוא נחשב כ7 ימים ולכן צריך לספור עוד 9 ימים לעיניין סיום השלושים על פי החישוב הבא :

זמן הישיבה מכיפור עד סוכות נחשב כ7 ימים.

החג עצמו עוד 7 ימים ושמיני עצרת מחשב כ7 ימים סך הכל 21 ימים ולכן יש להוסיף עוד תשעה ימים עד לסיום השלושים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.