משרד הבריאות הודיע: חשש להימצאות הנגיף המסוכן בעזה - "עלול לגרום לשיתוק"

לאחר קבלת תוצאות לשתי דגימות ביוב מעזה במשרד הבריאות הודיעו כי נמצאו עדויות לנגיף פוליו תרכיבי מזן 2 בדגימות הביוב. במשרד בוחנים את הצעדים הנדרשים על מנת למנוע סיכון של תחלואה בישראל

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/07/24 17:23 יב בתמוז התשפד

משרד הבריאות הודיע: חשש להימצאות הנגיף המסוכן בעזה - "עלול לגרום לשיתוק"
אילוסטרציה, צילום: Ali Syria,FLASH 90

משרד הבריאות הודיע הערב (ה') כי נמצאו עדויות לנגיף פוליו תרכיבי מזן 2 בדגימות ביוב מאזור עזה. הדגימות, שנבדקו במעבדה בישראל שמאושרת על ידי ארגון הבריאות העולמי, מעלות חשש כי יש נוכחות של הנגיף באזור זה. במשרד הבריאות ציינו כי בדיקות פוליו נעשות בצורה קבועה בביוב במטרה לזהות פוטנציאל לתחלואה סמויה. בהודעת משרד הבריאות נכתב: "במשרד הבריאות עוקבים ובוחנים את הצעדים הנדרשים על מנת למנוע סיכון של תחלואה בישראל".

מהו פוליו?

מחלת הפוליו היא מחלה זיהומית הנגרמת על ידי נגיף הפוליו, השייך לקבוצת נגיפי המעיים. הנגיף מועבר מאדם לאדם בעקבות מגע עם הפרשות (לרוב צואה, אך יתכן גם הפרשות נשימתיות) ומתרבה בדרכי העיכול של האדם שנדבק אותו אדם יכול להמשיך ולהדביק אחרים דרך ההפרשות.

  • רוב מקרי ההדבקה (80-90%) הם ללא תסמינים.
  • ב- 10-20% מהמקרים המחלה מתבטאת בתסמינים כלליים כגון חום, כאבי ראש, כאבי בטן, בחילות והקאות או כאבי גרון.
  • לעיתים רחוקות יכולה להיות הסתמנות של דלקת קרום המוח (מנינגיטיס).
  • המחלה נמשכת 2 עד 5 ימים וחולפת.

"שיתוק ילדים"

הצורה המדאיגה ביותר, שקורית בפחות מ- 1% מהמקרים, היא הופעה של שיתוק עקב חדירה של הנגיף דרך הדם לגוף ופגיעה במערכת העצבים המובילה לשיתוק רפה של איברים. לכן המחלה מכונה "שיתוק ילדים".