אצות ים וסידן

חדשות כיפה מכללת אילמה 08/02/07 13:24 כ בשבט התשסז

אצות ים וסידן

שלום רב

לאחרונה ערכתי בדיקת צפיפות העצם והתברר שהערכים שלי גבוליים,בשבת האחרונה התפרסם בעיתון מקור ראשון רשימת מזונות טבעיים שמכילים סידן,המוצר המכילהכי הרבה סידן צויין כאצות ים מסוג קלפ,כאשר ניגשתי לחנות טבע ראיתי שעל המוצר מצויין בעיקר רכיב יוד,ללא איזכור של סידן,

שאלותי-ראשיתה אם יש כשרות לאצות ים?

שנית-מה ידוע ברפואה המשלימה על רכיב הסידן באצות הללו?

ברצוני לציין שאני גם משתדלת לעשות פעילות גופנית כדי לחזק את צפיפות העצם.

בתודה אריאלה



תשובה

שלום וברכה.

באופן כללי לא מומלץ ללמוד עניני רפואה ותזונה מעיתונים - לא משנה איזה.

ביחס לאצות - מבחינת הכשרות נא לשאול את הרב.

מבחינת תכולת סידן- אצות אכן מכילות סידן ברמות גבוהות יחד עם מרכיבי תזונה חיוניים נוספים. האצות המומלצות בד"כ הן אצה כחולה ירוקה,אצת היזוקי,אצת ווקאמה.

מוצרים נוספים עם תכולת סידן גבוהה הם:

סרדינים, טחינה גולמית,עשב שעורהחיטה,שקדים ועוד.

חשוב להוריד מהתזונה מזונות הפוגעים בספיגת הסידן - קפה לסוגיו, סוכר לבן וקמח לבן.

כמו כן משקאות ממותקים למיניהם מאוד מומלץ להימנע.

רפואה שלמה - צוות אילמה