40% מבתי הספר הערכיים ביותר – מהציונות הדתית

ברשימת בתי הספר הערכיים ביותר עולה כי 40% מבתי הספר הינם דתיים לאומיים. בפנים: רשימת המוסדות המצטיינים בציונות הדתית

חדשות כיפה חנן גרינווד, כיפה 09/08/15 15:30 כד באב התשעה

40% מבתי הספר הערכיים ביותר – מהציונות הדתית
Yossi Zamir, פלאש 90, צילום: Yossi Zamir, פלאש 90

כ-40% מבתי הספר הערכיים ביותר, אשר מפרסם משרד החינוך היום (א') הינם מהציונות הדתית. מדובר על 26 מוסדות לימוד אשר הגיעו לעשירון העליון ויקבלו את התגמולים הגבוהים ביותר.

משרד החינוך מפרסם היום, זו השנה השלישית, את רשימת 261 בתי הספר, מהחטיבות העליונות, אשר זכו בתגמול כספי בגין שיפור בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודים בשנת תשע"ה. הקריטריונים לתגמול מכוונים לבתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב הלומדים ולא לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר.

התגמול ניתן לחטיבות עליונות מכלל המחוזות ומכלל המגזרים, על כל הרצף החברתי. סך התקצוב לכלל בתי הספר נאמד ב- 50 מיליון שקלים. מתוך כ- 660 חטיבות עליונות שעמדו בתנאי הסף, זכו 261 בתי ספר לתגמול שיינתן לצוות החטיבה העליונה. מדובר ב- 40% של בתי הספר שהשיגו את ההישגים הטובים ביותר, כשה-10% הראשונים מקבלים את התגמול הגבוה ביותר, ולאחר מכן כל עשרה אחוזים מקבלים תגמול מעט יותר נמוך.

החישוב על פיו נקבע שבתי הספר הינם המצטיינים ביותר נעשה על פי קטגוריות שונות, כשכאמור לא מדובר אך ורק על הישגים לימודיים. הקריטריונים הם: הישגים לימודיים (זכאות לתעודת בגרות, הצטיינות במבחני בגרות, קידום התלמיד על פי יכולותיו), שמירה על טוהר בחינות ואיכות תהליכי הערכה, הישגים חברתיים (מניעת נשירה ורמות של קרבה לזכאות לתעודת בגרות) והישגים ערכיים, כלומר קליטת תלמידי חינוך מיוחד, שיעור גיוס לשירות צבאי, אזרחי או לאומי גבוה. בהמשך, בהתאם לזמינות הנתונים, גם שיעור המתנדבים לשנת שירות, המצטרפים למכינות קדם צבאיות והתורמים לקהילה.

בסך הכל מתוך 261 בתי הספר אשר זכו בהישג הגבוה, ישנן כ-80 בתי ספר, ישיבות ואולפנות דתיות, נתון גבוה הרבה יותר מיחס האחוזים בין בתי הספר הדתיים והחילונים. בעשירון העליון של המצטיינים נרשמו כ-40% בתי ספר, ישיבות ואולפנות דתיות - בסך הכל 26 מוסדות לימוד מתוך 67.

מדובר בירידה של 2 מוסדות לעומת השנה שעברה, אז עמד מספר המוסדות הדתיים הערכיים על כמחצית ככלל בתי הספר הערכיים - 28 במספר, זאת ככל הנראה בשל הכנסתם של עשרות מוסדות נוספים השנה לרשימה כולה. בסך הכל בשנה שעברה היו 208 מוסדות ערכיים, לעומת 261 השנה, דבר המסביר את הירידה באחוזים.

המוסדות הדתיים בעשירון העליון:

אולפנת הראל נהריה.

ישיבת בנ"ע בית שמואל חדרה

אולפנת סגולה קרית מוצקין

מקיף דתי אריאל בטירת כרמל

אולפנת אור עקיבא

מקיף אמי"ת ברחובות

אולפנת זבולון בראש העין

ישיבת בני עקיבא נריה ביבנה

אולפנת הרא"ה תורני ברמת גן

אולפנת צביה בהרצליה

ישיבה תיכונית בנים ברמת גן

ישיבת ב"ע אדרת בבת ים

אולפנת בהר"ן בגדרה

ישיבת אלוני הבשן

ישיבת צביה קטיף יד בנימין

אולפנת נוה דקלים

אולפנא לבנות צפירה

אולפנת שעלבים

ישיבת דרכי נעם בפתח תקווה

עירוני דתי רוטשילד בירושלים

רעות קהילה דתית ירושלים

ארץ הצבי ירושלים

אולפנת נוה רוחמה ירושלים

ישיבת חורב ירושלים

ישיבת אביר יעקב נהריה

קרית יעקב הרצוג כפר סבא (מדרשיית נעם).

לצפיה ברשימה המלאה של כל מוסדות הלימוד

המוסדות הדתיים בעשירון השני: שש שנתי אמי"ת בנים מעלה אדומים, אולפנא נריה טלמון, אולפנא לבנות קרית ארבע, ישיבת תיכון קול מבשר מבשרת ציון, מקיף דתי אמי"ת קנדי עכו, עירוני ב' ישיבה חיפה (ישיבת פרחי אהרון), מקיף ממ"ד ראשון לציון, אולפנת צביה רחובות רחובות, תורני ואולפ' בר אילן נתניה, אור חנה אור יהודה, עירוני דתי לפקידות בני ברק, מדרשת קמה ירוחם, אולפנת בנ"ע כפר פינס כפר פינס, מדעי תורני כפר בתיה רעננה, ישיבה תיכונית חיספין חספין, אולפנת להבה קדומים, ישיבת מקור חיים כפר עציון, אולפנת תהילה ירושלים, תורני נסויי הרטמן ירושלים, מרכז נוער טכ' אמי"ת ירושלים, אולפנא תורנית חורב ירושלים.

המוסדות הדתיים בעשירון השלישי: ישיבת בני עקיבא מודיעין-מכבים-רעות, אולפנת לבונה מעלה לבונה, אולפנא עופרה, אולפנא אמי"ת צפת, מקיף ממ"ד יגאל אלון יהוד-מונוסון, בית חינוך אמית רננים, אולפנת צביה רבבה, אורט דתי לבנות בני ברק, אולפנא ע"ש הרב שאולי אשדוד, יש' תיכונית בלבב שלם ירוחם, מקיף דתי חדש לבנות נתיבות, מקיף דתי גרוס קרית גת, ישיבת אמי"ת באר שבע, אולפנא בני עקיבא ערד, כפר הנוער הודיות, תיכון דתי באר יעקב.

המוסדות הדתיים בעשירון הרביעי: אולפנת אורות עציון ראש צורים, כינור דוד עטרת, אולפת בנ"ע מודיעין מודיעין-מכבים-רעות, שעלי תורה בית שמש, מקיף דתי ע"ש לוינסון קרית ים, אולפנית שחם קרית אתא, אזורי דתי לבנות פרדס חנה-כרכור, נתיבי נועם דרכא גדרה, ישיבת בני עקיבא רעננה, ישיבת בני"ע סוסיה, ישיבת שעלבים, אולפנת צביה יצירתית, אולפנת צביה ירושלים, ישיבת נעם, קרית נוער ירושלים.

במכתב למנהלי בתי הספר ציין משרד החינוך: "זכייה זו הינה אות הערכה למנהיגותך ולעשייה החינוכית המעמיקה של צוות המורים. אנו רואים חשיבות רבה בהוקרה והערכה של אנשי החינוך, שמחוללים שינוי, שמקדמים כל אחד מהתלמידים אל מעבר ליכולותיו הצפויים, שמשפיעים ותורמים לעיצוב עתיד תלמידיהם ומביאים אותם להצטיינות לימודית אישית, חברתית וערכית".

שר החינוך נפתלי בנט בירך את בתי הספר הערכיים ואמר: "ערכים לא פחות חשובים מציונים, וזה המסר שהעברנו כאן. אנחנו רוצים שהבוגרים שלנו יהיו אזרחים טובים יותר, ערכיים יותר ומוסריים יותר. אנחנו שואפים שבתי הספר שלנו יהיו מצוינים בלימודים אבל גם מצטיינים בהתנדבות, בתי ספר שמחנכים את תלמידיהם לקבל ולכבד את האחר, מונעים נשירה ומקדמים את התלמיד על פי צרכיו".

אלחנן גלט מנכ"ל ישיבות ואולפנות בני עקיבא בירך את המורים המוסדות והתלמידים: "העובדה שעשרות מורים מחמשה עשר מוסדות שונים זוכים להכרה כזו מצד משרד החינוך מראה שהחינוך לערכים ולתורה משתלב עם חינוך למצוינות, הרשת גאה במורים ובמנהלים אשר משקעים בכל תלמיד ותלמידה והתוצאות מונחות לפנינו. נפעל יחד כדי להמשיך במסלול החינוך הנכון".

ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת החינוך של אמי"ת, אמר כי "התוצאות מחממות את הלב ומהוות הצדעה של מדינת ישראל לצוותים החינוכיים בבתי הספר שלנו שנותנים את הכל להפוך את מערכת החינוך לערכית יותר ואת התלמידים לאנשים טובים יותר".

מנכ"ל רשת החינוך 'נועם-צביה' ברך את המורים ברשת על מיקומם של 25% מבתי הספר מהרשת, ברשימת בתי הספר הערכיים ביותר של משרד החינוך. בהודעה ששיגר למורים נאמר "הזכייה אינה מילתא זוטרתא. זו לא פעם ראשונה שהמוסדות ברשת זוכים בפרסים בגין מצויינות ערכית ולימודית. בחסדי ה זכינו לנבחרת נפלאה של מחנכים, מורים, מדריכים ומנהלים העושים לילותיהם כימים ומגדלים לעם ישראל דור נפלא של תלמידים אוהבי ה', לקראת היותם אנשים שלמים תורמים ומועילים בכל תחומי החיים בעם בארץ בחברה ובמדינה".

יש לכם מידע מעניין? רוצים לשתף אותנו במשהו? סמסו לוואטסאפ האדום: 054-6350908