גלישה בטוחה?

לא להאמין: רק 76.1% מהאמהות מודעות לכך שילדיהן חשופים לסכנות ברשת האינטרנט

חדשות כיפה אפרת רוט הלוי 21/04/10 00:00 ז באייר התשע

גלישה בטוחה?
Tanya Ryno-cc-by, צילום: Tanya Ryno-cc-by

גם אתם מוטרדים מהתכנים אליהם נחשפים הילדים שלכם באינטרנט? מסתבר שאתם ממש לא לבד. מתוצאות סקר חדש עולה כי אחוז גבוה מאוד של האמהות מודאגות מאוד מהנושא, אך עם זאת, רובן לא עושות דבר בנוגע לכך.

ע"פ סקר שערכה חברת אינטרנט רימון בקרב אמהות לילדים בני חמש ומעלה, נראה כי ילדים מבלים המון שעות ביום בגלישה באינטרנט - כשלוש עד ארבע שעות בממוצע ליום במהלך השבוע. אך עם זאת, למרות שעות הגלישה המרובות, מעט מאוד אמהות רואות חשיבות בפיקוח עליהם בזמן הגלישה. בסקר, שנערך בחודש מרץ 2010 נדגמו 300 אמהות.

נתוני הסקר מצביעים על כך ש 76.1% מהאמהות מודעות לכך שילדיהן חשופים לסכנות שונות בזמן הגלישה באינטרנט אך חלק גדול מהן (68.4%) הודו כי הן לא פועלות כלל כדי למנוע מילדיהן מלהיחשף לתכנים לא ראויים באינטרנט ו-74.8% אינן מכירות כלי הגנה או סינון לאינטרנט.

בנוסף, 56.8% מהאמהות ציינו כי הן יודעות שילדיהן נחשפו בעבר לתכנים שאינם מתאימים לילדים, אך רק 31.2% מהן מבינות את החשיבות של מיקום המחשב במקום מרכזי בבית כדי שאפשר יהיה לפקח על הילדים בזמן שהם גולשים. התכנים שהכי מטרידים אמהות לילדים באינטרנט הם התכנים הפורנוגראפיים (46.8%) לעומת התכנים האלימים, המטרידים רק 18.3% מהן.

קובי הקר, מנכ"ל אינטרנט רימון, לא ממש מופתע. "נתוני הסקר מצביעים, לצערנו, על תופעה מוכרת: מצד אחד, ההורים חוששים מחשיפה של ילדיהם לתכנים לא רצויים ברשת האינטרנט - אך בד בבד אינם עושים דבר על מנת לטפל בכך" אומר הקר. "נתון מעניין נוסף, הוא החשש מפני תכנים פורנוגראפיים - אך מודעות פחותה בהרבה לחשיפה לאלימות, שהיא קשה ומזיקה לא פחות. האחריות להגן על הילדים מוטלת על ההורים שילדיהם משוטטים ברשת, ועליהם לנקוט באמצעי זהירות ובקרה כדי למזער ואף למנוע נזקים. פעולה פשוטה של שימוש במנגנוני סינון חכמים יכולה לקנות להורים "שקט נפשי" תוך ידיעה, שילדיהם משוטטים באינטרנט מוגן ובטוח."

התקנת מסננים בלי חינוך לא שווה כלום

"כדי למנוע גלישה לא בטוחה צריך לעשות שני דברים. התקנת מסננים בלי חינוך לא שווה כלום" אומרת לכיפה אסתר סקורניק, חברת הנהלת איגוד האינטרנט הישראלי. "ללא ספק צריך לחנך לגלישה נכונה בנושא הזה אין שאלה. מסננים באינטרנט הם דבר חשוב אבל בלי חינוך זה לא מספיק. ילד שאצלו בבית האינטרנט חסום, ילך לחבר בלי מסנן. ההורים צריכים להיות מודעים לדבר הזה. אנחנו באיגוד האינטרנט פועלים בתחום הזה הרבה בסדנאות לילדים והורים והדרכות במקומות עבודה בכדי להטמיע את החשיבות בקרב ההורים וללמד מה אפשר לעשות כדי שהגלישה באינטרנט תהיה בטוחה".