המתכון הקלאסי לשקשוקה מעולה ועוד 5 טיפים לשדרוגים

מכירים את השקשוקה הביתית? הנה מתכון מהיר שכל אחד יכול להכין עם עוד 5 אופציות לשדרג את המנה הכל כך פופלרית

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/08/24 10:23 כה באב התשפד

המתכון הקלאסי לשקשוקה מעולה ועוד 5 טיפים לשדרוגים
שקשוקה, צילום: istetiana,Shutterstock

המנה הישראלית האהובה שכבשה את העולם. פשוטה להכנה, טעימה ומזינה, היא מהווה ארוחה מושלמת לכל שעה ביום. אבל למה להסתפק במתכון הבסיסי כשאפשר לקחת את השקשוקה שלכם לרמה חדשה לגמרי? אז הנה המתכון הקלאסי והכי מהיר לשקשוקה מנצחת, והוספנו לכם עוד 5 טיפים לשדרוג המנה הכל כך שווה. בתאבון

המתכון הכי מהיר לשקשוקה משובחת:

המצרכים:

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (800 גר´)
כ-4 כפות גדושות רסק עגבניות
3-4 ביצים
1 בצל בינוני
מס´ שיני שום
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אורגנו

איך מכינים?

1. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים/ מאדים במחבת סטנדרטי, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק ומביאים לרתיחה.

2. מתבלים, מבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-20 דק´ תוך בחישה מידי פעם, טועמים ומתקנים תיבול.

3. בכלי נפרד שוברים את הביצים ומוסיפים בעדינות למחבת, מכסים וממתינים להתקרשות ברמה הרצויה.

5 שדרוגים שמומלץ לנסות

1. הוספת ירקות: שלבו פלפלים צבעוניים קלויים, חצילים מטוגנים, או תרד טרי. אל תפחדו. זה יוסיף טעמים, מרקמים וערך תזונתי.

2. גבינות: הוסיפו גבינת פטה מפוררת או גבינת עיזים רכה מעל השקשוקה לפני ההגשה. זה יוסיף מליחות ועשירות.

3. שקשוקה ירוקה: נסו להחליף את רסק העגבניות בתערובת של תרד, פטרוזיליה וכוסברה טחונים. זה ייצור שקשוקה בגוון ירוק עם טעם רענן ומפתיע.

4. תוספת פטריות: הוסף פטריות מוקפצות (כמו פורטובלו או שמפיניון) לפני שמוסיפים את הביצים. זה יעניק טעם אדמתי ועשיר.

5. שכבת תחתית קריספית: הכן את השקשוקה במחבת עם פרוסות דקות של תפוחי אדמה 0מטוגנות) בתחתית. זה ייצור שכבה פריכה ומפתיעה.