רק 5 דקות עבודה: את העוגיות האלה אתם חייבים להכין

לקפה של הבוקר או משהו לפה בסוף היום, העוגיות האלה מצריכות 5 דקות עבודה וגורפות מחמאות. מתאים גם לסוף הצום !

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/08/24 15:56 ט באב התשפד

רק 5 דקות עבודה: את העוגיות האלה אתם חייבים להכין
עוגיות שומשום, צילום: Diana Sklarova,Shutterstock

עוגיות שומשום (שומשמיות) הן הליווי המושלם לרגעי ההנאה הקטנים של היום - בין אם זה לצד כוס קפה בוקר מהביל, עם תה צמחים אחר הצהריים, או כנשנוש מתוק לפני השינה. הן קלות להכנה, כך שגם אופים מתחילים יכולים להצליח איתן בקלות, אך עם זאת הן מרשימות מספיק כדי להגיש לאורחים או להביא למפגשים משפחתיים.

המתכון הזה הוא תוצאה של ניסיונות רבים ושכלולים, עד שהגעתי לשילוב המושלם של מרכיבים ושיטת הכנה. התוצאה היא עוגייה שהיא בדיוק במקום הנכון - לא מתוקה מדי, לא יבשה מדי, אלא בדיוק כמו שעוגיית שומשום צריכה להיות. אז בואו נתחיל להכין

המצרכים לעוגיות שומשום:

כוס קמח תופח (או כוס קמח + כפית אבקת אפיה)
כוס שומשום
סוכר וניל
4 כפות סוכר
1 ביצה
5 כפות שמן

ההכנה

1. מערבבים את כל המצרכים עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף 1-2 כפות מים עד שהוא מתייצב).

2. מחממים תנור ל180 מעלות

3. בעזרת ידיים רטובות (הבצק דביק) יוצרים כדורים קטנים, מניחים על התבנית ומשטחים.
אפשרות נוספת היא: לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה. לאחר מכן לחתוך לריבועים בעזרת סכין. יש לעשות מרווחים קלים בין כל עוגיה לעוגיה.

4. אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים. מוציאים ומצננים (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון בחוץ).