מרק חרירה שאתם חייבים להכין לסוף הצום: המתכון המלא

זה דורש אולי קצת הכנה מראש אבל שווה את ההשקעה של הכף הראשונה שנכנסת לפה. את המרק הזה אתם חייבים להכין מחר

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/08/24 10:33 ט באב התשפד

מרק חרירה שאתם חייבים להכין לסוף הצום: המתכון המלא
מרק חרירה, צילום: Jacek Chabraszewski,Shutterstock

ערב שבת חורפית ובעיקר בסוף צום ארוך, כשרק צריך לחמם את הבטן זה המרק המושלם. ובכלל ההכנה שלו והריחות שמתפרשים בבית, יגרמו לכם להכין אותו שוב ושוב ולא רק בסוף הצום הקרוב

המצרכים למרק חרירה משובח

2 כפות שמן זית או קנולה
2 בצלים חתוכים
כוס עדשים ירוקים (ממולץ להשרות 6 שעות קודם)
כוס גרגרי חומוס (להשרות 5 שעות קודם)
רבע כוס גריסי פנינה
4 עגבניות חתוכות לקוביות (מומלץ מקולפות)
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
3 גבעולי סלרי קצוצים
מלח
פלפל
אפשר - אבקת מרק

תוספות אפשריות:
1 כף כורכום
1 כף זנגביל טחון
לימון סחוט (להוסיף בסוף הבישול)
אטריות דקות

איך מכינים את המרק?

1. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים בצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס.

3. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים ותבלינים ומבשלים ל-50 דקות.

4. שמים בבלנדר 1 כוס מי בישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, את הכוסברה ואת העגבניות ומעבדים לתערובת אחידה (קצוץ דק לא מחית).

5. מוסיפים את התערובת לסיר עם העדשים והגריסים ומבשלים עוד כ-40 דקות.

6. לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף את הלימון והאטריות למי שרוצה