מתכון לשבת מתכון לקדירת בקר מדהימה שתפצה על כל הבשר שלא אכלתם השבוע

אחרי כמעט שבוע שלם בלי בשר, בגלל האיסור בתשעת הימים, שבת היא הזמן המושלם לפצות על החוסר | מתכון לקדירת בקר מפנקת עם תפוחי אדמה

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/08/24 11:18 ד באב התשפד

מתכון לקדירת בקר מדהימה שתפצה על כל הבשר שלא אכלתם השבוע
קדירת בקר, צילום: TEKA Studio

מצרכים לקדירת בקר

  • 1 ק"ג נתח אונטריב
  • בצל קצוץ
  • 2 כרישה בחיתוך ג'וליאן
  • 3-4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
  • 4 גזרים בחיתוך ג'וליאן
  • בירה כהה
  • 750 מ"ל ציר בקר
  • שמן זית כתית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • עלה דפנה
  • 3 שיני שום
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • רוזמרין

הוראות הכנה לקדירת בקר

  1. מתבלים את הנתח במלח ופלפל. מכסים תחתית סיר בשמן זית ומחממים על הכיריים, מוסיפים את הבשר, משחימים משני צדדיו, מוציאים ושומרים בצד.
  2. באותו הסיר מוסיפים את הבצל, הכרישה והגזר, מטגנים עד לריכוך ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עד להשחמה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את נתחי הבקר שהשחמנו קודם.
  4. יוצקים לתבשיל את הבירה ונותנים לאלכוהול להתאדות במכסה פתוח.
  5. מוסיפים את הציר, הרוזמרין ועלה הדפנה, ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים במכסה סגור. מידי פעם יש לערבב ולבדוק את רמת הנוזלים ר תוך ערבוב מידי פעם. במידת הצורך, מוסיפים עוד ציר או מים.
  6. לאחר שעתיים בודקים שהבשר רך. אם כן, מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עוד כ-15 דקות.
  7. לאחר שתפוחי האדמה רכים, מסירים מהאש ומגישים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka