לא צריך להתפשר: מתכונים מטריפים וקלים ללא גלוטן למי שאוהב אוכל איכותי

הקייטנות הסתיימו להן, והילדים נמצאים במשך שעות בבית – לעיתים ללא פעילויות ועם חוסר באוכל בריא. כיצד נוכל להבטיח לילדים אשר רגישים לגלוטן, המתקשים למצוא מגוון מאכלים רחב, מנות בריאות ומזינות? 3 מתכונים ללא גלוטן עבור ילדים, שאפשר להכין עם הילדים בבית

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/08/24 17:12 כו בתמוז התשפד

לא צריך להתפשר: מתכונים מטריפים וקלים ללא גלוטן למי שאוהב אוכל איכותי
חטיף אנרגיה ביתי בטעם שוקולד, צילום: יחצ

ללא גלוטן - אך עם הרבה בריאות: מתכונים בריאים שאפשר להכין עם הילדים בחופש הגדול, בלי ייסורי מצפון ובלי לפנות את כל הצהריים.

קנטוצ'יני ללא גלוטן

המצרכים לכ-20 עוגיות

70 מ"ל (70 גרם) מים חמימים

1/5 כפית שמרים יבשים

20 גרם סוכר קנים אורגני

100 גרם קמח תמי לביסקוויטים

80 גרם פירות יבשים קצוצים (שזיפים, תמרים, משמשים, אגוזי מלך, חמוציות, צימוקים)

20 גרם חמאת שקדים בכבישה קרה.

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה חלקה.

3. מוסיפים את חמאת השקדים והפירות היבשים ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית.

4. משמנים את כפות הידיים, יוצרים כיכר מתערובת הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

5. אופים במשך כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות. מוציאים ומצננים מעט.

6. פורסים את הכיכר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים על רשת התנור.

7. מכניסים לייבוש בתנור בחום של 140 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד לקבלת הפריכות הרצויה.

8. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה.

קנטוציני ללא גלוטן

קנטוציני ללא גלוטן צילום: יחצ

חטיף אנרגיה בייתי בטעם שוקולד

המצרכים:

100 גרם פצפוצי אורז מלא

100 גרם שיבולת שועל עבה/דקה

חצי כפית אבקת קקאו

5 כפות סילאן

50 גרם מים רותחים

100 גרם חצי כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מפוררים חלק מפצפוצי האורז בקערה על לקבלת אבקה.

2. מערבבים בקערה נפרדת את שיבולת השועל עם המים הרותחים עד לספיגה מלאה.

3. מערבבים יחד את עיסת שיבולת השועל עם פצפוצי האורז, הקקאו, הסילאן, המים הקרים עד לקבלת עיסה דביקה.

4. יוצרים צורות כיד הדמיון הטובה.

5. אפשר לאכול מיידית או לאחר אחסון של חצי שעה במקרר.

*ניתן לצפות בפתיתי קוקוס.

ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה

המצרכים:

1 כוס עדשים כתומות

1 כפית שמן זית

3 עגבניות גדולות

1 כפית מלח הימאלייה

חופן בזיליקום

כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים הכתומות עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.

2. חולטים את העגבניות ומקלפים מהן את הקליפה.

3. קוצצים את העגבניות והבזיליקום דק-דק.

4. מכניסים למטחנה את העגבניות, שמן הזית, הבזיליקום, האורגנו, המלח והעדשים הכתומות עד לקבלת ממרח חלק.

*ניתן למרוח בכריך הילדים לבית הספר או לנגב עם פיתה.

ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה

ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה צילום: יחצ

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר. השיעורים מיועדים גם לילדים הרגישים לגלוטן והם מקבלים את המצרכים המתאימים להם כדי שיוכלו להשתתף כמו כל שאר הילדים בשיעור.