מתכון לעוגת אגוזי מלך מושלמת לצאת הצום

בשעות האחרונות של צום שבעה עשר בתמוז אני מפנטזת על עוגה רכה ומתוקה. הכוח כבר נגמר והסבלנות גם מזמן איננה, אבל המתכון הזה, באדיבות מאפה נאמן, הוא בדיוק מה שאתם צריכים ליד כוס תה ונשנושים עם צאת הכוכבים

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/07/24 14:30 יז בתמוז התשפד

מתכון לעוגת אגוזי מלך מושלמת לצאת הצום
עוגת אגוזי מלך | , צילום: סטודיו מאפה נאמן

מרכיבים לעוגת אגוזי מלך

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
½ כוס שמן חמניות
1 כוס מיץ תפוזים
1 ½ קמח תופח

2 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
80 גרם אגוזי מלך קצוצים.
לקישוט אפשר מעט אבקת סוכר

אופן הכנה של עוגת אגוזי מלך

בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר, מייפל וסוכר וניל.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
מוסיפים את התפוזים ומערבבים שוב, בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון עד שהאגוז עטוף באופן מקסימלי, חצי מתערובת האגוזים מכניסים לבלילה ומערבבים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואת האגוזים שנשארו מפזרים מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל38-40 דקות ומגישים.