מצרכים לכרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה
- בצל גדול
- 2 כפות רסק עגבניות
- כף פפריקה
- 3-4 כרעיים מופרדות לשוק וירך
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- מלח
לכרוב הממולא:
- כרוב בינוני
- חזה עוף
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- בצל לבן גדול מגורר וסחוט
- 1/2 כוס אורז
- מלח
- פלפל
- תבלין קציצות
הוראות הכנה לכרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה
- מתחילים בהכנת התבשיל: קוצצים את הבצל ומאדים בסוטאז' רחב על אש בינונית עם מכסה.
- כשהבצל משחים טיפה מערבבים את הרסק והפפריקה בקערה קטנה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
- מבשלים את הבצל עם רסק העגבניות כ-15-20 דקות ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את העופות וסוגרים את הסיר.
- בינתיים מכינים את הכרוב הממולא: חולטים את הכרוב בשלמותו במים רותחים כ-10 דקות ומצננים מעט.
- קוצצים את חזה העוף קטן ומערבבים בקערה עם הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, הבצל הסחוט, האורז והתבלינים.
- מפרקים את עלי הכרוב בעדינות וממלאים כל עלה במילוי - מכניסים פנימה את השוליים ומגלגלים. מסדרים לצד העופות ואפשר גם מעליהם.
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומסדרים בתוך התבשיל. מטים את הסיר מעט ובעזרת כף אוספים מהרוטב ושופכים על תפוחי האדמה והממולאים.
- מבשלים מכוסה כשעתיים על אש נמוכה בלי לגעת בסיר. ב
- סוף הבישול ניתן להסיר את המכסה ולהשחים בתנור חם מאוד כ-10 דקות נוספות.
המתכון באדיבות חן ואלון קורן