לא לשכוח מי קרח: מתכון להכנת תפוצ'יפס ביתי מפנק בשבעה צעדים

לרגל יום הצ'יפס הבינלאומי שחל אתמול, יניב גור אריה, השף של שטראוס, מגלה איך אפשר להכין את החטיף האהוב על הישראלים

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/07/24 11:54 ח בתמוז התשפד

לא לשכוח מי קרח: מתכון להכנת תפוצ'יפס ביתי מפנק בשבעה צעדים
לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי: התפוצ'יפס הביתי המושלם, צילום: FotosDo,Shutterstock

מלוח, קראנצ'י וממכר. אמש חל יום הצ'יפס הבינלאומי, ולכל חובבי החטיף המוכר והאהוב, הנה מתכון פשוט וקל להכנה שיביא לכם את התפוצ'יפס הביתי המושלם בשבעה שלבים. אז לא לשכוח נייר סופג ושיהיה בתיאבון.

רכיבים להכנת תפוצ'יפס ביתי:

  • תפוחי אדמה טריים ואיכותיים (עדיף אדומים)
  • מלח
  • תבלינים נוספים לפי הטעם: פלפל, פפריקה, אבקת שום וכל מה שאוהבים
מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שמקבלות גוון זהוב|

מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שמקבלות גוון זהוב| צילום: Parilov,Shutterstock

אופן הכנת הצ'יפס:

1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות דקות – ככל שהפרוסות יותר דקות, כך יותר טוב.

2. משרים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה עם ליטר אחד של מי קרח ל-5 דקות.

3. מוציאים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק על חום בינוני.

5. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שמקבלות גוון זהוב, חשוב לערבב אותן כמה פעמים במהלך הטיגון.

6. מוציאים ומניחים על נייר סופג או רשת לייבוש קל.

7. מעבירים לקערה, ממליחים ומוסיפים תבלינים שאוהבים.