מצרכים למקלות דגים קריספיים
- פילה דג מסוג דניס
- כפית מלח
- כפית פלפל
- כוס קמח
- ביצה
- 2 כפות חלב (אפשר מים במקום)
- כפית מלח
- כפית פלפל
- פירורי פנקו (לפי כמות הדגים)
הרוטב:
- 1/2 כוס מיונז
- 1/2 שמנת חמוצה
- כף מלפפון חמוץ טחון
- כפית מיץ חמוצים
- כפית פטרוזיליה
- כפית עשב שמיר
- כפית עירית
- כפית שום, טחון
הוראות הכנה למקלות דגים קריספיים
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, מכינים מגש עם נייר אפייה
- מחלקים את החומרים ל-3 קערות: קערה עם קמח, קערה שנייה עם חלב וביצה ובקערה השלישית נשים את פירורי הפנקו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- חותכים את הדג לרצועות (אפשר גם להשאיר בשלמותו) ומפזרים מלח ופלפל על כל חלק. את הדג נחתוך מהצד הארוך (לפחות 8 מקלות, תלוי בכמות הסועדים)
- טובלים את מקלות הדג לקערת הקמח, לאחר מכן טובלים אותו בתערובת הביצים ולבסוף מכסים בתערובת פנקו.
- מניחים את המקלות בסדר יפה לתבנית האפייה.
- אופים כ-20 דקות, עד שהופכים מקלות חום זהוב.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושמים בצד.
- מחלקים את המנה לשתי צלחות הגשה, אחת למקלות הדגים ובשנייה מניחים את הרוטב בכוס קטנה. מומלץ להוסיף קצת ירקות טריים להגשה.
המתכון באדיבות beko