המנות האלה יעלו לכם עשרות שקלים במסעדה - כך תכינו אותן בקלי קלות בבית

אוהבים להזמין פרנץ' טוסט לארוחת בוקר? לא מוותרים על פסטה רוזה? כרובית היא מנת הפתיחה המועדפת עליכם? כדאי שתדעו שאתם משלמים פי 4 ממה שתשלמו אם תכינו את המנות האלו בעצמכם בבית

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/07/24 18:51 כז בסיון התשפד

המנות האלה יעלו לכם עשרות שקלים במסעדה - כך תכינו אותן בקלי קלות בבית
תפסיקו לשלם כל כך הרבה, צילום: LightField Studios,Shutterstock

אתם משלמים עליהן כל כך הרבה כסף, כשאתם יכולים להכין אותן בקלי קלות בבית ברבע מהמחיר שתשלמו במסעדה. הנה 3 מנות שכולנו מזמינים - והגיע הזמן ללמוד איך להכין בעצמנו.

פרנץ' טוסט

אם יתמזל מזלכם תמצאו פרנץ' טוסט ב35-40 שקלים, אבל יש לא מעט שיעלו גם 60-70 שקלים. אתם קולטים שאתם יכולים להכין את המנה הקלילה הזאת בשתי דקות בבית? הנה מתכון באדיבות הרשת קפה גרג, שתכינו בקלי קלות ותשלמו עליו הרבה פחות.

מצרכים לפרנץ' טוסט בבית

  • 2 פרוסות לחם בריוש בעובי של 2 ס"מ
  • 1 כף חמאה ממוסת
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 ביצים

הוראות הכנה לפרנץ' טוסט בבית

מערבבים הכל בקערה, טובלים את פרוסות הבריוש בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. אפשר להגיש עם קינמון, אבקת סוכר, שמנת חמוצה או ריבה - איך שאתם אוהבים, אתם הרי בבית.

באמת משתלם?

לחם בריוש פרוס: 20 שקלים

שמנת מתוקה: 9 שקלים

חלב: 7 שקלים

חבילת ביצים: 13 שקלים

סך הכל: 50 שקלים לכ-6 מנות - 8 שקלים למנה.

(המחירים על פי רמי לוי).

פרנץ

פרנץ' טוסט צילום: Tatiana Bralnina,Shutterstock

כרובית קריספית

כרובית היא אחת ממנות הפתיחה האהובות עליי, אבל בדרך כלל אאלץ לשלם עליה לפחות 40 שקלים. זה כל כך פשוט להכין אותה בבית, שבאמת חבל לבזבז כסף על זה. הנה הוראות הכנה שהשם "מתכון" גדול עליהן, מרוב שהן קצרות.

מצרכים לכרובית קריספית בבית

  • חבילת כרובית קפואה
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם
  • מלח, פלפל, אבקת שום
  • טחינה

הוראות הכנה לכרובית קריספית בבית

  1. מבשלים את הכרובית בסיר עם מים.
  2. בקערה מערבבים ביצים עם התבלינים, וטובלים כל פרח היטב. מצפים בפירורי לחם ומעבירים לסיר עם שמן עמוק מחומם.
  3. מטגנים עד שהכרובית קריספית ומוציאים לרשת.
  4. מגישים עם טחינה, כי חייב.

באמת משתלם?

חבילת כרובית קפואה: 13 שקלים

חבילת ביצים: 13 שקלים

פירורי לחם: 4 שקלים

(תוספת טחינה: 15 שקלים)

סך הכל: 30 שקלים לכ-3 מנות - 10 שקלים למנה. עם תוספת טחינה, 15 שקלים למנה.

(המחירים על פי רמי לוי).

כרובית קריספית

כרובית קריספית צילום: Brent Hofacker,Shutterstock

פסטה רוזה

זאת לא פסטה אדומה רגילה, וזה נותן לכם תחושה שאתם משלמים על משהו שווה באמת. אבל האמת היא שגם במקרה הזה תוציאו 50-80 שקלים (תלוי איפה אתם יושבים) על מנה שאתם יכולים להכין בחצי מהזמן שתחכו עד שהמלצר יגיע לשולחן שלכם. תעשו לעצמכם טובה, תישארו בבית ותעקבו אחרי ההוראות - זה יצא יותר טעים מהמסעדה.

מצרכים לפסטה ברוטב רוזה

  • 5-6 עגבניות
  • בצל לבן
  • ראש שום
  • מלח גס
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • כפית אגוז מוסקט
  • כפית סוכר חום
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה לפסטה ברוטב רוזה

  1. חותכים את העגבניות והבצל לרבעים ומסדרים בתבנית. מסירים את החלק העליון של השום ומניחים אותו במרכז התבנית.
  2. מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור על 220 מעלות ל-15 דקות.
  3. מכאן כמעט ולא נשאר מה לעשות. טוחנים את הירקות שיצאו מהתנור בבלנדר עד למרקם נוזלי ככל האפשר (לא להיבהל אם יוצא מעט גרגירי), מעבירים לסיר ומוסיפים את השמנת והתבלינים.
  4. במקביל מבשלים פסטה באיזו צורה שאוהבים (הוראות על גב האריזה, לא מסובך) וברגע שהרוטב מוכן שופכים אותה פנימה ונותנים לה לשחות ברוטב המפנק.

באמת משתלם?

חבילת פסטה אסם: 5 שקלים

עגבניות: 5 שקלים

בצל: שקל

ראש שום: חצי שקל

שמנת לבישול: 9 שקלים

סך הכל: 20 שקלים לכ-4 מנות - 5 שקלים למנה.

(המחירים על פי רמי לוי).

פסטה רוזה

פסטה רוזה צילום: BrandonKleinPhoto,Shutterstock