כמה פשוט, כמה קל: 3 מתכונים שהאורחים לא יאמינו שהילדים שלכם הכינו לבד

עם בואו של החופש הגדול, נותר לילדיכם המון זמן פנוי, והזדמנות טובה לתת להם להתנסות בפעילויות שלא היה להם פנאי אליו במשך שנת הלימודים. אספנו לפניכם שלושה מתכונים שלא רק שהם קלים ונגישים לילדים, הם גם נראים פגז

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/06/24 16:49 כד בסיון התשפד

כמה פשוט, כמה קל: 3 מתכונים שהאורחים לא יאמינו שהילדים שלכם הכינו לבד
תנו לילדיכם להנות במטבח |, צילום: shutterstock

הילדים של היום יודעים לעשות כמעט הכל לבד, אפילו דברים שחלקנו מתקשים בהם, כמו איך לתקן בעיות באינטרנט או להפוך תמונה של סבתא מלפני 80 שנה לצבעונית בעזרת ה-AI. אז אם הם יודעים לעשות הכל לבד, למה שלא יידעו גם לבשל בעצמם? אספנו עבורכם שלושה מתכונים בריאים, מזינים ופשוטים להכנה – כאלו שגם הילדים יוכלו להכין לבדם בימי החופש. המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר.

פסטיבל ירקות

המצרכים לפסטה:

  • 1 חבילת פסטה מקמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
  • כפית מלח

המצרכים לרוטב:

  • 1 בצל
  • 2 עגבניות
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 סלק מבושל
  • חופן עלי סלרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית אורגנו
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 5 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים .

2. כשהפסטה רכה מסננים אותה מהמים אבל משאירים 1 כוס מי בישול הפסטה .

3. חולטים את העגבניות (מכניסים אותן לקערה עם מים רותחים) ומקלפים מהן את הקליפה.

4. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות במחבת עם שמן הזית.

5. קוצצים את העגבניות, הגמבה האדומה, הסלק ומוסיפים אותם למחבת.

6. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המלח, הפלפל שחור, האורגנו והמים ומביאים לרתיחה.

7. מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.

8. מכניסים למחבת את הפסטה עם מי הבישול שלה ומערבבים היטב.

9. מוסיפים את עלי הסלרי ומשאירים לבישול של עוד 5 דקות.

* הצעה- הגישו את הרוטב בנפרד.

פסטיבל ירקות

פסטיבל ירקות צילום: יח"צ

כריך עם ממרח טופו בטעם פיצה (טבעוני בריא)

המצרכים:

  • חבילת טופו משי (רך)
  • חופן עגבניות מיובשות
  • כפית אורגנו
  • חופן בזילקום טרי
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 כפית מים
  • קורט מלח הימאלייה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את העגבניות המיובשות לחתיכות קטנות.

2. קוצצים את עלי הבזילקום לחתיכות קטנות.

3. טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מורחים את התערובת על פרוסת לחם (מקמח מלא).

* נשמר עד שבוע במקרר.

הכריך השווה

הכריך השווה צילום: יח"צ

פלאפל וטחינה- הכי ישראל שיש!

המצרכים לכדורים:

  • 1 כוס של גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 בצל לבן יבש
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • כף כמון
  • רבע כפית מלח הימאלייה

המצרכים לטחינה:

  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • חצי כוס מים
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 שן שום כתוש

אופן ההכנה:

מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי התערובת לכדורים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.

קורצים עיגולים מהעיסה ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה-20 דקות

בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת תערובת חלקה.

*הצעה: מוסיפים סלט ירקות טרי ומגישים עם הפלאפל והטחינה.

הפלאפל עם הטחינה

הפלאפל עם הטחינה צילום: יח"צ