גם מי שלא גדל על אופיר שיוצא לרחוב עם תוף ובלי בושה מתחנן לתירס חם, כולל הטקסט המתוחכם "בים בם בם תירס חם" ("תירס חם", מרים רות) - יודע שבקיץ אוכלים תירס. שדות התירס נקטפים בקיץ או באביב והגרעינים הצהובים משמשים כחומרי גלם למגוון רחב של מתכונים. התירס אמנם מכיל כמות גבוהה של פחמימות אך גם לא מעט חלבון (3.32 גרם ל-100 גרם תירס) והקמחים שמופקים ממנו משמשים כתחליף אידיאלי לצליאקים. הנה 14 מתכונים שאפשר להכין עם תירס.
1. פולנטה תירס עם צלעות תירס מתובלות וקוביות סלמון
2. תירס על האש
3. טורטיות תירס עם תפוחי אדמה פריכים
4. נאגטס עוף ותירס
5. מרק תירס
6. כבדים טריים מוקפצים ברוטב טריאקי על פולנטה תירס טרי ובצלים
7. מאפינס תירס
8. קציצות קוואקר ותירס
9. פסטה עם פלפלים ותירס
10. אומלט תירס
11. סלט כרוב ותירס
12. לביבות תירס
13. עוגת תירס רומנית
14. פשטידת תירס