זאת הולכת להיות ארוחת הערב שלכם מעכשיו ועד סוף השנה

אם היו אומרים לכם שאתם יכולים להכין פיצה ביתית בלי להתפיח את הבצק אפילו דקה, לא הייתם מכינים אותה לכל ארוחת ערב? מתכון לפיצה מבצק גבינה שהילדים יוכלו להכין גם בלעדיכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/06/24 17:40 יג בסיון התשפד

זאת הולכת להיות ארוחת הערב שלכם מעכשיו ועד סוף השנה
פיצה מבצק גבינה, צילום: rocharibeiro,Shutterstock

כל אדם, ובעיקר הורה, מוצא את עצמו יושב על הספה מדי ערב ושובר את הראש מה לאכול. הבעיה הראשונה היא שאין רעיונות, והבעיה השנייה היא שאין כוח. המתכון הבא יפתור את שתיהן: פיצה מבצק גבינה שמכינים בשתי דקות והתוצאה טעימה וכיפית כל כך. את אותו הבצק אפשר להכין בכל פעם עם תוספת אחרת, למרוח מעל זעתר או שום וליהנות מארוחת ערב נפלאה.

מצרכים לפיצה מבצק גבינה

  • 3 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה
  • גבינה צהובה מגוררת
  • תוספות לפי הטעם (תירס, פטריות, זיתים)

לרוטב:

  • רסק עגבניות (100 גרם)
  • 50 גרם מים
  • 50 גרם שמן
  • כפית פפריקה מתוקה
  • בזיליקום
  • שום כתוש לפי הטעם
  • מלח
  • קורט סוכר

הוראות הכנה לפיצה מבצק גבינה

  1. לשים את כל המצרכים לבצק (קצת דביק) ומשטחים בתבנית גדולה משומנת בקצת מרגרינה (אפשר שמן).
  2. אופים 2-3 דקות (לא יותר) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  3. בנתיים מכינים את הרוטב (מערבבים את כל החומרים יחד).
  4. מוצאים מהתנור, מורחים ברוטב פיצה, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ושאר תוספות שאוהבים.
  5. מחזירים לתנור להמשך אפייה של 15-20 דקות.